Meram'da doğan Konyalı isim İngilizlere kök söktürdü!

Meram'da doğan Konyalı isim İngilizlere kök söktürdü!

Galatasaray, Old Trafford'da oynanan Manchester United maçını 3-2 yenmeye başardı. Maça 42 numaralı formasıyla Konyalı Abdülkerim Bardakcı damga vurdu. Bardakcı'nın başarılı oyununu ve müdahalelerini tüm dünya takdir etti

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United'e konuk oldu. Old Trafford'da oynanan nefes kesen maçı, Galatasaray 3-2 kazandı. Bu galibiyet, tüm Türkiye'de mutlulukla karşılanırken, güne Konya'nın evladı, Galatasaray'ın stoperi Abdülkerim Bardakcı damga vurdu.

343898-abdulkerim-bardakci-1-001.jpg

Bardakcı, maç boyunca mücadeleyi bırakmadı. Birçok hava topuna hakim olan Bardakcı, son dakikada yaptığı kritik müdahaleyle de takımına 3 puan kazandırmayı başardı. Konyalı Abdülkerim Bardakcı'nın performansı, memleketi Konya'da da büyük takdir topladı. 29 yaşındaki Abdülkerim, Konyaspor'un da gözbebeğiydi.

384803507-870508654436392-6396319173732723582-n.jpg

ABDÜLKERİM TAMAMIYLA KONYA ALT YAPISININ ÜRÜNÜ

Abdülkerim Bardakcı'nın bugünlere gelmesinde ciddi katkısı olan, Bardakcı'nın menejerliğini ve hocalığını yapan Mesut Erçetin, “Abdülkerim'i rahmetli babasıyla görüştüm ve 15 yaşında aldım” dedi. Transfer yasağı döneminde Abdülkerim'in kendini gösterdiğini, pişmesi için takımlara kiralık olarak gönderildiğini hatırlatan Erçetin, daha sonra şunları kaydetti: “Hak ettiği yere ulaştı Abdülkerim. Gittiği her takımda as oyuncu oldu. Bütün gelişimlerini tamamladı ve son olarak da Galatasaray'a gitti.

0x0-son-dakika-transfer-haberleri-galatasaraydan-cifte-transfer-hamlesi-bayernin-genc-yildizlarini-aliyor-1681105680044.jpg

3 büyük takıma gitmesi biraz gecikti ama en sonunda gitti. Tamamıyla alt yapımızın ürünüdür Abdülkerim Bardakcı. Remzi Ay, Salih Eken, Bülent Yaldır, malzemeci Mustafa Hanlı'nın emekleri oldu Abdülkerim'e. Ayrıca Hilmi Kulluk ve Ekrem Coşkun'un da Abdülkerim'in Konyaspor'da kalmasında ve yıldızlaşmasında destekleri oldu. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Abdülkerim çok inatçı, hırslıydı ve hedefleri vardı. Bana 'Hocam göreceksin, bir gün 3 büyüklerde oynayacağım' demişti. Sabırlıydı, ben sabırsızdım. Öyle de oldu. Galatasaray'a transfer oldu. Allah, yolunu açık etsin.”

6a4643b5-a146-4877-86ca-c335bb3abc58.jpg

ABDÜLKERİM BARDAKCI KİMDİR?

Abdülkerim Bardakcı, 7 Eylül 1994 yılında Konya'nın Meram ilçesinde doğdu. Hayatının ilk yıllarını liman kenti Zonguldak'ta geçirdi. Burada futbola Fenerspor altyapısında başladı. 2009 yılında ailesi ile birlikte Konya'ya döndü ve Konyaspor altyapısında oynadı. 2011/2012 sezonunda Konyaspor'a UEFA tarafından transfer yasağı getirildi. Bu nedenle sezonu mevcut oyuncularla veya genç ve yedek takımlardan oyuncularla sürdürmek zorunda kaldı. Böylece Bardakcı, önümüzdeki sezon için profesyonel sözleşme imzaladı ve profesyonel kadroda yer aldı. 2 Ekim 2011 tarihinde Sakaryaspor karşısında 90.dakikada oyuna dahil olarak ilk profesyonel maçına çıktı. Konyaspor tarafından çeşitli sezonlarda 6 takıma kiralık olarak gönderildi. Sezon sonunda TFF 1. Lig'de play-off yari final oynayan Konyaspor ile Süper Lig'i kaçırdı. 2013/14 sezonunun ikinci yarısı için Bardakcı, üçüncü lig ekibi Anadolu Selçukluspor'a kiralık gönderildi. 2014 yazında kulübü onu iki sezonluk bir süre için ikinci lig ekibi Adana Demirspor'a kiralık verdi. 2017 sezonununu ikinci lig kulübü Samsunspor'da kiralık olarak geçirdi. Ocak 2018'de ikinci lig ekibi Giresunspor'u altı aylık bir kiralık transferi daha gerçekleşti. Dönüşün ardından Bardakcı, Denizlispor'a kiralık olarak katıldı. Denizlispor ile 2018-19 sezonu 1. Lig şampiyonluğunu yaşadı ve Süper Lig'e yükselmeyi başardı. Kiralık sözleşmesi bitince Konyaspor'a dönmesine rağmen sezon başında ikinci lig kulübü Altay kulübüne kiralandı. 2020/21 sezonundan itibaren defansın müdavimi haline gelen Bardakcı, son iki sezonda 70 lig maçına çıktı ve yedi gol kaydetti. Stoper mevkiinde oynayan Türk milli futbolcu Bardakcı, 24 Haziran 2022 tarihinde Galatasaray'a transfer oldu.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum