Medvedev Yabancı İş Adamlarına Rusya Vatandaşlığını Kolaylaştırdı

Medvedev Yabancı İş Adamlarına Rusya Vatandaşlığını Kolaylaştırdı

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev dış yatırım çekmek amacıyla yabancı iş adamlarına vatandaşlık verilmesini kolaylaştıran ilgili kararnameyi imzaladı. Kararname bazı alanlarda iş yapanları kapsamıyor.Kararname yabancı iş adamları ve yatırımcıların...

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev dış yatırım çekmek amacıyla yabancı iş adamlarına vatandaşlık verilmesini kolaylaştıran ilgili kararnameyi imzaladı. Kararname bazı alanlarda iş yapanları kapsamıyor.

Kararname yabancı iş adamları ve yatırımcıların kolay şekilde Rusya Federasyonu vatandaşlığı almasını sağlıyor. Başbakanlıktan yapılan açıklamada, “Yabancı yatırımı Rus ekonomisine çekmek amacıyla Rusya vatandaşlığına kolay şekilde alınması prosedürü Rusya genelinde sınıflandırılan ekonomi faaliyetlerde faaliyet gösteren yabancı yatırımcı ve iş adamlarını kapsamakta. Bazı alanlar hariç.” bilgisi verildi.

Rusya Başbakanlığı kapsam dışında kalan alanları şöyle sıraladı: Toptan ve perakende satış, araç ve motor tamiri, otel ve restoran, kafe, yemekhane gibi hizmet sektörü, gayrimenkul, reklam, muhasebecilik gibi alanlar.

Rusya Başbakanlığı’na göre bu alanlar için Rus ekonomisinde yeni yatırımcılarla ilgili talep gözükmüyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.