Makedonya heyeti Karaman'da

Makedonya heyeti Karaman'da

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Balkanlarda yaşayan Türkler'in yüzyıllar önce Karaman'dan göç ederek Balkanlar'a yerleştiklerini ve Balkanlar'da yaşayan Türklerin ana vatanının Karaman olduğunu söyledi.

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Balkanlarda yaşayan Türkler'in yüzyıllar önce Karaman'dan göç ederek Balkanlar'a yerleştiklerini ve Balkanlar'da yaşayan Türklerin ana vatanının Karaman olduğunu söyledi.
    
Bir süredir Türkiye'de bulunan akademisyen, iş adamı ve diplomatlardan oluşan Makedonyalı heyet, Karaman'a geldi. Önce Karaman Valisi Murat Koca'yı makamında ziyaret eden heyet, sonrasında Karaman Belediyesi'ne geçti.
    
Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, heyeti kabulünde yaptığı konuşmada bir çok kez Makedonya'ya gittiğini, Makedonya halkını çok iyi tanıdığını ifade etti.
    
Karaman'da bu heyeti görmekten, ağırlamaktan çok mutlu olduğunu belirten Uğurlu, şunları kaydetti:
    
''İnşallah bugünden sonra bu ziyaretler ve dostluk artarak devam edecek. Karaman mütevazi bir Anadolu kenti. Karaman, nüfus ve yüz ölçümü olarak orta ölçekli bir kent olmasına rağmen, ekonomik sıralamada Türkiye'de 15'ncisi... İşsizlik oranı sıfır. Özelliği olan bir il. Sosyolojisi, ekonomisi, kültürü ile özel bir kent. Karaman herhangi bir yer değil. Balkanlarda yaşayan Türkler yüzyıllar önce Karaman'dan göç ederek Balkanlar'a yerleşmişler. Balkanlar'da yaşayan Türklerin ana vatanı Karaman... Karaman'da sizin atalarınızın bıraktığı çok derin izler var. Biz onları muhafaza etmeye çalışıyoruz. Sizlerin atalarınızın hatıralarınızı canlı tutmaya çalışıyoruz. Sizin atalarınızdan önce yaşanmış, Hristiyanlık için önemli yerler var. Biz her yıl dil bayramında Makedonya'dan 40 aileyi Karaman'a getirir, ağırlarız. Ata topraklarına ayak bastırırız. Kendi imkanlarımızla gönüllerini hoş tutmaya çalışırız. Bu sene bu uygulamanın 4'ncüsünü yapacağız. Mükemmel Türkçe konuşurlar. Karaman Türkçesi konuşurlar. Burada onları göz yaşları arasında kabul ederiz.''
    
AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan da yaklaşık 1 ay önce Makedonya'da olduğuna vurgu yaparak, ''Gezme fırsatı buldum. Hatıralarımda devamlı kalacak anılarım oldu. Buralar sizlerin ata toprakları. İlişkilerimizi güçlendirmeliyiz. Karşılıklı iş birliklerine girmeliyiz. Daha somut adımlar atmalıyız. İş birliği yapacağımız konuları değerlendirmemiz lazım. Karşılıklı ilişkilerin güçlendirilmesi lazım. Bu sayede birbirimizi daha iyi tanıyıp kaynaşabiliriz. Bu son derece önemli'' diye konuştu.
    
AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ise Türkçe'nin başkentinde Makedon heyetini görmekten mutlu olduğunu belirtti.
    
Heyet adına konuşan Makedonya Bilim ve Sanat Akademisi Başkan Yardımcısı Numan Aruç, bu yıl Allah'ın Türkiye'ye gelmeyi nasip ettiğini ve çok heyecanlı olduğunun altını çizerek, ''Genç bir ekiple buraya geldik. Bürokraside, bilimde çalışan, iş adamlarından oluşan 20 kişilik bir ekip. Çeşitli programlara katıldık. Biz oranın Müslümanlarından, Türklerindeniz. Çanakkale'de şehitlikleri, Konya'da Mevlana'yı ziyaret ettik. Karaman'da bulunmak bir şereftir. Allah bu vatana millete zeval göstermesin'' diye konuştu.
    
Başkan Uğurlu, daha sonra heyettekilere Karaman ile ilgili hediyeler verdi. Ziyarette Karaman Valisi Murat Koca ve Konya Valisi Aydın Nezih Doğan da hazır bulundu.
    
Heyet, ziyarettin ardından tarihi yerleri gezerek Karaman'dan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.