Madımak Davası’nda Sanıklar İçin Verilen Kararın Orijinali İstendi

Madımak Davası’nda Sanıklar İçin Verilen Kararın Orijinali İstendi

Sivas'ta 2 Temmuz 1993 yılında Madımak Oteli'nin yakılması ve 37 kişinin ölümühe ilişkin davanın görülmesine Ankara 1. Ağır Mahkemesi’nde devam edildi. Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi Almanya’da bulunan sanıklar Murat Sonkur ve Eren Ceylan’ın...

Sivas'ta 2 Temmuz 1993 yılında Madımak Oteli'nin yakılması ve 37 kişinin ölümühe ilişkin davanın görülmesine Ankara 1. Ağır Mahkemesi’nde devam edildi. Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi Almanya’da bulunan sanıklar Murat Sonkur ve Eren Ceylan’ın iade edilmemesine ilişkin belgelerinin orijinallerini Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’ndan istedi.

    Duruşmaya katılan vekilleri, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, mağdur aileler ve çok sayıda izleyici katıldı. Mahkeme heyeti sanıklar Murat Sonkur, Eren Ceylan ile Murat Karataş hakkında çıkarılan gıyabi tutuklama ve yakalama kararının infaz edilmediğini bildirdi. Mahkeme ayrıca, dosyanın devrini sağlayan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 4 ve 5 numaralı ara kararlarının yerine getirilmesi anlamında TBMM 28 Şubat Darbe Araştırma Komisyonu ve Adalet Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’na yazılan müzekkerelere cevap yazılmadığını bildirdi.

    Katılan vekilleri adına söz alan Şenal Sarıhan önceki yargılamayı yapan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin sanıklar Murat Sonkur ve Eren Ceylan’ın Almanya’dan iadesine ilişkin cevap yazılarının asıllarının İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’ndan getirilmesini istedi. Sivas İl Jandarma Komutanlığı’nın sanık Murat Karataş hakkında Suudi Arabistan’da bulunduğunun belirtilmesine rağmen bu konuda Emniyet Genel Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı’ndan bilginin doğru olup olmadığının sorgulanmasını isteyen Sarıhan, sanık Karataş hakkında dosya içerisinde halen yakalama emrinden bahsedildiğini fakat sanık Karataş’ın gıyabı tutuklu olma hali belirtildiğini ve bu nedenle verilen gıyabı tutuklama kararının yerine getirilmesini istedi.

    Mahkeme sanıklar Murat Sonkur, Murat Karataş ve Eren Ceylan hakkında çıkarılan gıyabı tutukluluk hallerinin ayrı ayrı devamına karar verdi. Mahkeme ayrıca sanık Murat Karataş’ın Suudi Arabistan’da bulunduğu yönündeki Sivas İl Jandarma Komutanlığı’nın verdiği cevapla ilgili olarak, Karataş’ın Suudi Arabistan’dan tespit ve temini için Adalet Bakanlığı ve ilgili yerlere müzekkere yazılmasına karar verdi. Sanıklar Murat Sonkur ve Eren Ceylan’ın Almanya tarafından iade edilmeme gerekçelerinin orijinal metinlerinin Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’ndan istenmesine karar veren mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.