Ltso, Tobb’un 72’nci Genel Kurulu’na Katıldı

Ltso, Tobb’un 72’nci Genel Kurulu’na Katıldı

Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası (LTSO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Ankara’da düzenlenen 72’nci Genel Kurulu’na katıldı.TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde gerçekleştirilen...

Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası (LTSO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Ankara’da düzenlenen 72’nci Genel Kurulu’na katıldı.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde gerçekleştirilen genel kurula, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın yanı sıra Türkiye’nin 81 ilinden gelen oda ve borsa delegeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

72. Genel Kurulda, Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası’nı Yönetim Kurulu Başkanı A.Ergin Okandeniz, Meclis Başkanı Zafer Girgin, TOBB Üst Kurul Delegesi Ahmet Girgin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Bilgiç ve Genel Sekreter V. İbrahim Koray Girgin temsil etti.

Genel Kurul’da konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu esas zenginliğin girişimci ruh olduğunu ifade ederek, "Hedeflere ulaşmak istiyorsak, geride kalmak istemiyorsak, her gün bir önceki günden daha fazla çalışmak zorundayız" dedi. Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan TOBB Başkanı ’Türkiye hepimizin’ mesajı verdi.

Hisarcıklıoğlu konuşmasında, Türkiye’nin zenginleşmek için girişimcilikten başka çıkar yolunun olmadığını vurguladı. "Ezber bozan inovasyonlar yapan, yeni nesil girişimcilere ihtiyacımız var" diyen TOBB Başkanı, yatırım teşvik sisteminin yenilenmesi, katma değeri artıracak faaliyetlerin desteklenmesi talebinde bulunurken, biyo, nano ve bilgi-işlem teknolojilerinin önemi üzerinde durdu. Hisarcıklıoğlu ihracat kapasitesinin artırılması için KOBİ’lere daha çok ihracat yapmayı öğretmek gerektiğinin altını çizdi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun açılış konuşmasının ardından, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan ve Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş da birer konuşma yaptı.

Komisyonların sunuşlarını yapmasının ardından Genel Kurul, dilek ve temennilerin bölümüyle sona erdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.