Lig henüz bitmedi bu maçı da kazanmalıyız

Lig henüz bitmedi bu maçı da kazanmalıyız

Tümosan Konyaspor’da teknik direktör Fahrudin Omerovic antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Omerovic Pendikspor maçıyla ilgili olarak başladığı açıklamasını şöyle sürdürdü: “ bizim için kolay bir maç değildi. Önemli olan kazanmaktı ve bunu kazandığımız zaman çok büyür bir adım atmış olacaktık. Bu adımı attık. Ancak lig henüz bitmedi. Her maç zor bizim için. Yine zor bir karşılaşma oynayacağız. Baktığımız zaman oyuncularımı saha içerisindeki mücadeleleri ortaya koyduğu karakter aldığımız sonuçlar bizi bir adım önde gibi gösteriyor ancak lig mücadelesi sonuna kadar devam edecek gibi görünüyor. Biz yine bu hafta seyircimizin desteği ile yine bir galibiyet daha almamız gerekiyor. Sezon sonuna kadar yeterli puanları toplamalıyız”
OYUNA DEFANSİF VE OFANSİF OLARAK BİR BÜTÜN BAKIYORUM
Takım savunmasının son dönemdeki başarısı ile ilgili konuşan Fahrudin Omerovic şunları söyledi:
İlk başladığımız zaman kadromuz biraz dardı. Zor maçlarda mevcut savunma futbolcularımız zor bir görevi üstlendiler ve zor bur yük sırtladılar. Aramıza yeni arkadaşlarımızın katılmasıyla savunma kaletisi biraz daha arttı. İçinde bulunduğumuz durumu tecrübeli oyuncular bunu daha kolay kaldırabilecek diye düşündüm. İlk geldiğimizde amacımız az yiyen bir takım haline getirmekti.çünkü kolay gol yiyen ve zor gol atan bir takım vardı.
Sonuçta bu süreç içerisinde çok maç oynadık 50 gün içerisinde.
11 maç oynadık. Kolay değil. Bizim için zaten bu süreç içerisinde en önemli olan ayakta kalmak, kaybetmemekti. Son zamanda zaten galibiyetlerde geldi. Adana maçını kazanırsak bir adım daha atarız. Hem öz güven açısından hem de puan açısından. Takımı defansif ve ofansif anlamda bir bütün olarak düşünüyodrum ve bu iki alan arasında köprüyü iyi kurgulamaya çalışıyorum. İnanın ki bu süreç içerisinde daha iyi oluruz diye düşünüyorum.
İLK AMACIM BU TAKIMI LİGDE BIRAKMAK SONRASINI KONUŞURUZ
Tecrübeli teknik adamın gelecek sezon takımın başında olup almayacağı ile ilgili soruya şu cevabı verdi
Buraya gelirken amacım mümkün olduğu kadar Konya spora katkı sağlamak, kendime güveniyordum. Bunu yapabilirim diye düşünüyordum.
Yönetime de yine teşekkür etmek istiyorum şuan. Çünkü bana güvendiği için şu andaki süreç iyiye doğru gidiyor ama benim kafamda şu andaki haziran-temmuz ya da yeni bir mukavele hiç kafamda bile yok. En önemlisi bu durumdan çıkmak, ligde kalmak, sonrası herkes için rahat oluyor.
Yönetim, futbolcular herkes mutlu oluyor. Benim en önemlisi Konya şehiri ve seyircisi için
sezonu mutlu sona ulaştırmak sonrasına hep birlikte bakarız”
OYUNCULARIN PERFORMANSĞ ÖNEMLİ TAKIMA FAYDA SAĞLAMASI LAZIM
Omerovic Moreno ile ilgili soruya: “
Bazen gidişatına göre performansına göre antrenman performansına göre değerlendirmeye çalışıyorum. Şu anda az süresi alıyor ama bu demek değilki yarınki maçta oynamayacak
benim için her oyuncu değerli. Benim için en zor şey birisi bir oyuncu kenara bırakmak ya da iç kadroya almamak. Çünkü 21 kişi kadro yazarken bile üzülüyorum. Onun için herkes sabırlı olması gerekiyor. En iyi şekilde şans kullanılması gerekiyor.Takıma fayda sağlaması gerekiyor.” cevabını verdi

Kaynak:Ferhat Türkoğlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum