Letonya'da Erdoğan Çiftine Amber Hediye Edildi

Letonya'da Erdoğan Çiftine Amber Hediye Edildi

Letonya'ya resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mevkidaşı Andris Berzins tarafından, tarihî “House of Blackheads” binasında resmî törenle karşılandı.Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ı, Letonya Cumhurbaşkanı...

Letonya'ya resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mevkidaşı Andris Berzins tarafından, tarihî “House of Blackheads” binasında resmî törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ı, Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins ve eşi Dace Seisuma karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, daha sonra şeref defterini imzaladı. Şeref defterine, Cumhurbaşkanı olarak dost ve müttefik Letonya’ya yaptığı bu ziyaretin, iki ülke arasındaki ilişkiler ve iş birliğinin daha da güçlenmesini sağlayacağına inandığını yazan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından Letonya Cumhurbaşkanı Berzins ile baş başa bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından da her iki Cumhurbaşkanı heyetler arası toplantıya başkanlık ettiler.

Tarihî binada Erdoğan çiftini ağırlayan Letonya cumhurbaşkanı ve eşi, kendilerine bu ülkede meşhur olan ve ağaç reçinesinin fosilleşmesi sonucu oluşan amber taşı hediye etti. Emine Erdoğan, amber taşını bir süre inceledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Letonyalı mevkidaşı ile başkent Riga'daki Özgürlük Anıtı'na da çelenk koydu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.