Leiden'de Türkçe Dersleri Yeniden Başlıyor

Leiden'de Türkçe Dersleri Yeniden Başlıyor

Anadil derslerinin Hollanda genelinde 2004 yılında tüm ilkokullardan kaldırılmasının ardından Leiden'de Güney Vakfı'nın girişimi ile Türkçe dersleri yeniden başlıyor. Leiden Güney Vakfı Genel Sekreteri Emine Güney, Leiden ve çevresindeki...

Anadil derslerinin Hollanda genelinde 2004 yılında tüm ilkokullardan kaldırılmasının ardından Leiden'de Güney Vakfı'nın girişimi ile Türkçe dersleri yeniden başlıyor.

Leiden Güney Vakfı Genel Sekreteri Emine Güney, Leiden ve çevresindeki velilerin çocuklarının daha iyi Türkçe öğrenmesi konusunda taleplerinin artması neticesinde haftada iki saat Türkçe dersleri vermek için karar aldıklarını söyledi. Güney "Bir yıl boyunca Leiden'de Türkçe derslerini bir yıl boyunca denemek istiyoruz." dedi.

İnternet ve sosyal medya üzerinden yaptıkları çağrılar neticesinde 20 ailenin çocuklarına Türkçe ders verilmesi konusunda müracaatta bulunduklarını söyleyen Emine Güney "Bu müracaatlardan yaklaşık yüzde yetmişi Hollandalılar ile evli Türk ailelerden oluşuyor. O aileler Türkçeyi kurallarına göre sistemli bir şekilde çocuklarının öğrenmelerini istiyorlar." şeklinde konuştu.

Güney Hollanda Eyalet Eski meclis Üyesi ve Türk Danışma ve Eğitim Vakfı Başkanı Bekir Cebeci ise çocukların okul başarısının anadilini iyi konuşmaktan geçtiğine dikkat çekti. Cebeci "Gençlerimizin önüne ufku geniş, geleceği sağlam seçenekler koymalıyız. Hollanda’da iyi bir üniversite eğitimi alan gencimiz, en az 5 dil öğrenerek yetişiyor. Çok dilli, çok kültürlü ve çok diplomalı bu gençlerimizin gelecekleri sadece Türkiye ve Hollanda ile sınırlı olamaz. Çünkü dünya, Türkiye ve Hollanda’dan büyüktür. Daha kazanılacak çok büyük bir dünya var." ifadelerini kullandı.

Leiden Mimar Sinan Camii Başkanı Göksel Arıbaş ise dernek olarak camiye gelen çocukları okul dersleri sonrasında Güney Vakfı tarafından başlatılan Türkçe kurslarına yönlendireceklerini söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.