Kütükcü: Türkiye’de OSB’si olmayan ilimiz kalmadı

Kütükcü: Türkiye’de OSB’si olmayan ilimiz kalmadı

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı 7 organize sanayi bölgesi (OSB) kurulduğunu belirterek, "Şu anda ülkemizde OSB'si olmayan ilimiz kalmadı." dedi.

OSBÜK Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın katılımıyla TOBB İkiz Kuleler'de gerçekleştirildi.

Kütükcü, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'deki sanayi yatırımlarının her geçen yıl geliştiğine dikkati çekerek, bunun en somut göstergesinin OSB'ler olduğunu söyledi.

Son 4 yılda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayıyla Türkiye'de 69 yeni OSB kurulduğunu belirten Kütükcü, şöyle devam etti: "Bakan Kacır'ın imzasıyla daha bugün kurulan 7 OSB ile 39'u Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olmak üzere toplam OSB sayısı 399'a ulaştı. Şu anda ülkemizde OSB'si olmayan ilimiz kalmadı. Bu süreçte OSB'lerimiz, yatırımcılarımıza 7 bin yeni parsel daha tahsis etti. OSB'lerdeki fabrika sayımız 67 bini aştı. OSB'lerimiz 250 bin kişiye daha istihdam sağlayarak toplam 2 milyon 577 bin istihdam rakamına ulaştı. İhracat yapan OSB firmalarımız 10 binin üzerine çıktı. Bu firmalarımız tarafından gerçekleştirilen ihracat ise 64,5 milyar doları buldu. OSB'lerimiz Türkiye'nin büyümesine, istihdam ve ihracatın artmasına öncülük ediyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.