Kurtulmuş: Rehinelerin Kurtarılması, Türkiye'nin Gücünü Gösteriyor

Kurtulmuş: Rehinelerin Kurtarılması, Türkiye'nin Gücünü Gösteriyor

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Musul Başkonsolosu ve diğer görevlilerin de aralarında olduğu 49 rehinenin Türkiye'ye getirilmesinin Türkiye'nin gücünün gösterilmesi bakımından önemli olduğunu savundu. Numan Kurtulmuş Dolmabahçe'deki...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Musul Başkonsolosu ve diğer görevlilerin de aralarında olduğu 49 rehinenin Türkiye'ye getirilmesinin Türkiye'nin gücünün gösterilmesi bakımından önemli olduğunu savundu.

Numan Kurtulmuş Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Rehinelerin Türkiye'ye getirilmesi konusunda duyduğu memnuniyeti dile getiren Kurtulmuş, " 49 rehinenin kurtarılması, kardeşlerimizin salimen Türkiye’ye gelmiş olması Türkiye’nin gücünü göstermesi bakımından da fevkalade önemlidir. Burada biz Suruç’ta başlayan yeni göç dalgası ortaya çıkar çıkmaz bu konuyla ilgili göçmenlere yardım konusunu koordine etmek için İstanbul’da sivil toplum kuruluşları ile hızlı bir şekilde toplantı yapmak için bu organizasyonu gerçekleştirmiştik. Bu nedenle bugün iki konumuz oldu, bunlardan biri göçmenler meselesi. Suriye’den Türkiye’ye giren Suriyeli kardeşlerimiz, diğeri ise rehinelerin serbest bırakılması ile ilgili ortaya çıkan durum." değerlendirmesinde bulundu.

'AİLELER VAKUR BİR DURUŞ SERGİLEDİ'

Rehinelerin Türkiye’ye getirilmesi konusunda dün geceden itibaren yaşanan gelişmeleri anlatan Kurtulmuş, “ Dün gece yarısından itibaren temaslar ilerleme kaydetti. Sabah saat 05.00 civarında kafileler sonuç alınarak ülkemize giriş yapmaya başladılar. Şanlıurfa’ya getirildiler. Rehinelerimizin, çocuklarımızın ve orada bütün herkesin durumunun da iyi olduğunu az önce gerçekleştirilen canlı yayınlar vasıtasıyla da bir kez daha görmüş olduk. Bu süreçte hem Türkiye halkı, hem rehinelerin akrabaları, eşi dostu, hem Türkiye’de basınımızın geneli istisnalarını bir tarafa koyarak söylüyorum. Fevkalade olgun vakur bir dönem geçirdiler. Milletimizin şanına yaraşır bir şekilde bu süreçte gerçekten onurlu bir şekilde durdular. Başta rehinelerimizin aileleri olmak üzere Türkiye’de bütün ilgili taraflar, bütün halkızım büyük bir teşekkürü hak ediyor. Ama en çok teşekkürü hak eden de yaklaşık 3 aylık bir süre içinde çok zor şartlar içinde orada tutulan kardeşlerimizdir, onları da tebrik ediyoruz. Çok şükür sağlıklarının iyi olması, Türkiye’ye rahat ve huzurlu bir şekilde getirilmiş olmaları her türlü takdirin, her türlü şükranın üzerindedir.” şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, “Sürecin başından itibaren büyük bir titizlikle süreci yürüten devlet kurumlarımıza, İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri bakanlığımıza, MİT’e ve ilgili bütün birimlere teşekkür ediyoruz. İnşallah bir daha milletimiz böyle bir vahim olayla karşılaşmaz. Böylesine zor bir sınavla karşı karşıya kalmaz diye de temenni ediyorum. Milletimizin gözü aydın, aileleri bir kere daha tebrik ediyorum. İnşallah hep birlikte Türkiye bu sıkıntıları bir daha yaşamayacak. Güçlü, büyük bir Türkiye yolundaki kararlı yürüyüşünü sürdürecektir.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.