Kurban Pazarında Kıyasıya Pazarlıklar Başladı

Kurban Pazarında Kıyasıya Pazarlıklar Başladı

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla kurbanlık hayvanlar da pazardaki yerini aldı. İlde büyükbaş kurbanlık fiyatı 3 ile 7 bin lira arasında iken küçükbaş kurbanlıklar 450 ile 650 lira arasında işlem görüyor.Yozgat Belediyesi Canlı Hayvan...

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla kurbanlık hayvanlar da pazardaki yerini aldı. İlde büyükbaş kurbanlık fiyatı 3 ile 7 bin lira arasında iken küçükbaş kurbanlıklar 450 ile 650 lira arasında işlem görüyor.

Yozgat Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı'nda kurdukları çadırda kurbanlıklarını yerleştiren besiciler, kurban almak için pazara gelen vatandaşlarla kıyasıya pazarlığa tutuşuyor. Besiciler, kurbanlık fiyatlarında önceki yıllara göre fazla bir değişiklik olmadığını, kurban satışının kasap kesim fiyatı ile aynı olduğunu ifade ediyor. Cevdet Ortak isimli besici, pazara 18 büyükaş hayvan getirdiğini belirterek, “Cumartesi günü pazara geldim. Dün ve bugün 7 tane sattım. Kurbanlıkların bir kısmını buraya getirmeden köyde sattım. Şu an için satışlarımız iyi. Kurbanlık fiyatı geçen yılla aynı, herhangi bir değişiklik yok. Kurban alacak vatandaşlarımız, yanında anlayan biriyle pazara gelirse sıkıntı olmaz. Çünkü kurbandan anlayan vatandaş hayvanın değerini daha iyi bildiği için pazarlıklarımız da daha kolay oluyor.” diye konuştu.

Kurban alan Ahmet Karakaş da her yıl aynı besiciden kurban aldığını belirterek, “6 bin 500 liraya kurban aldım. 6 kişi keseceğiz. Fakat 7 kişi de olabilir. Kurban fiyatları geçen yılla aynı pek bir değişiklik yok.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.