Kuduza Karşı Uçakla İlaçlama Yapılacak

Kuduza Karşı Uçakla İlaçlama Yapılacak

Yerköy Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hakan Yıldız, ülke genelinde görülen kuduz vakalarının önlenmesi için bakanlık tarafından hayata geçirilen "Kuduza Karşı Ağızdan Aşılama Projesi" kapsamında ilçe genelinde aşılı yemlerle havadan uçakla ilaçla.

Yerköy Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hakan Yıldız, ülke genelinde görülen kuduz vakalarının önlenmesi için bakanlık tarafından hayata geçirilen "Kuduza Karşı Ağızdan Aşılama Projesi" kapsamında ilçe genelinde aşılı yemlerle havadan uçakla ilaçlama yapılacağını söyledi.

Yıldız, yaptığı açıklamada, Türkiye’de kuduza karşı ağızdan aşılama projesinin uygulamaya konulduğunu belirtti. Yıldız, "Proje kapsamında yaban hayatı kaynaklı kuduz hastalığının yoğun olarak görüldüğü 105 Bin kilometrekare 3 yıl süre ile senede bir defa olmak üzere havadan aşılama çalışması yürütülecektir." dedi.

Kuduz hastalığının merkezi sinir sistemini etkileyen, insanlarda ve hayvanlarda ölümle sonuçlanabilen viral bir enfeksiyon olduğunu vurgulayan Yıldız, "Hastalığa, insanlarda dahil olmak üzere tüm sıcak kanlı hayvanlar yakalanabilirler. Köpek, kedi, sığır, koyun, keçi, at, gibi evcil hayvanların yanı sıra, tilki, kurt, çakal gibi vahşi hayvanlarda da sıkça görülür. Hastalığın yayılması hemen hemen daima enfekte hayvanlar tarafından ısırılma ile olur. Hastalığa en duyarlı türler tilkiler, çakallar ve kurtlardır. Bu hayvanlar ile temas,boğuşma ve ısırılma yolu ile kedi, köpek ve diğer evcil hayvanlar hastalığa yakalanabilirler." diye konuştu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.