Konya'ya ucuz ekmek fabrikası kuruluyor! Kasım ayında üretim başlayacak

Konya'ya ucuz ekmek fabrikası kuruluyor! Kasım ayında üretim başlayacak

Karatay Belediyesi üretim kapasitesini artırarak Fevziçakmak Mahallesi'ne glutensiz ekmek üretim tesisi kuruyor. Tesisin yapımı 270 gün sürecek. Ekmek üretim tesisi yaklaşık 85 milyon liraya mal olacak

Konya'ya son zamanların en büyük yatırımlarından biri yapılıyor. Karatay Belediyesi, Fevziçakmak Mahallesi’ne glutensiz ekmek fabrikası kuruyor. Proje ile ilgili ocak ayında ihaleye çıkılmıştı. İhalenin sonucu yayımlandı. Yüklenici firma, Konya'dan biri oldu. 13 Şubat'ta başlayan tesis çalışmaları, 8 Kasım 2024'te tamamlanacak.

5-3.jpg

SÖZLEŞME BEDELİ 100 MİLYON 868 BİN TL

Glutensiz Ekmek üretim tesisi inşaatı, 270 gün içinde tamamlanacak. Tesis için toplamda 7 firma teklif verdi. Geçerli teklif sayısı, 6 oldu. Projeyi ise Aseba İnşaat Taahhüt Madencilik Akaryakıt ve Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kazandı. Sözleşmenin bedeli 100 milyon 868 bin TL, yaklaşık maliyeti de 85 milyon 201 bin 395 TL oldu. İhalede yerli istekli lehine fiyat avantajı uygulaması uygulanmadı.

5-2.jpg

SADECE EKMEK DEĞİL, KURABİYE VE PASTA DA ÜRETİLECEK

Karatay Belediyesi, Çölyak hastaları için özel olarak üretilmesi gereken glutensiz ekmeklerin üretimine 2019 yılında başladı. 2019 yılının kasım ayında yine “Karatay Glutensiz Ekmek Büfeleri”nde bu ekmeklerin satışına başlandı. O dönem için Konya’daki tüm Çölyak hastalarının ekmek ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede üretime imza atıldı. Bunun yanı sıra, zaman geçtikçe Konya ve çevre illerden glutensiz ekmeğe talep arttı. Ürün çeşitliliği arttı, sadece Konya'ya değil, farklı şehirlere de Karatay Belediyesi tarafından üretilen ekmeklerin satışı yapıldı. Sivas, Çorum, Karaman gibi birçok ilde Karatay Belediyesi tarafından üretilen glutensiz unlu mamullerinin satışı yapılıyor. Karatay Belediyesi tarafından glutensiz ekmeklerinin normal ekmek yapılan buğday ile karışmaması için Karatay Halk Ekmek Fabrikası’nda ayrı bir üretim alanı oluşturulmuştu. Karatay Halk Ekmek Fabrikası tarafından ayda 110 bin adet glutensiz unlu mamül üretiliyor. Karatay Belediyesi, şimdi glutensiz ekmek ve farklı ürünlerin üretimi için ayrı bir tesis kurma kararı aldı. Karatay'da sadece glutensiz ekmek değil, ayrıca glutensiz simit, kurabiye ve pasta gibi gıdalar da üretiliyor.

5-1.jpg

TESİS 4 BİN 95 METREKARE OLACAK

Karatay Belediyesi'nin yeni glutensiz ekmek ve unlu mamüller fabrikası, Fevziçakmak Mahallesi'ne kurulacak. Tesis, 4 bin 95 metrekare olacak. Tesis, zemin+2 kat şekilde inşa edilecek. İhaleyi kazanan firmaya yer teslimi yapılacak ve fabrika 270 gün içinde tamamlanacak. Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacaktı. Sözleşme, 8 Şubat'ta imzalandı. Çalışmalar, 13 Şubat'ta başlatıldı.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum