Konya'ya 130 milyon liralık yatırım: Birçok ihtiyacı karşılayacak

Konya'ya 130 milyon liralık yatırım: Birçok ihtiyacı karşılayacak

Ortak alanı 715 metrekare, toplam inşaat alanı 9 bin 895 metrekare, kapalı otopark alanı bin 270 metrekare, spor tesisi 3 bin 320 metrekare, ticari alanı bin 450 metrekare olan Meram Yaka Sosyal Tesisi'nde çalışmalar devam ediyor.

Ortak alanı 715 metrekare, toplam inşaat alanı 9 bin 895 metrekare, kapalı otopark alanı bin 270 metrekare, spor tesisi 3 bin 320 metrekare, ticari alanı bin 450 metrekare olan Meram Yaka Sosyal Tesisi'nde çalışmalar devam ediyor. 2023 yılı sonunda tamamlanacağı söylenen projenin, önümüzdeki günlerde hayata geçmesi bekleniyor. Konya Büyükşehir Belediyesi ile Meram Belediyesi iş birliğinde hayata geçirilecek projenin, bölgenin yeni cazibe merkezi olması düşünülüyor. Tesisin bir kısmını Konya Büyükşehir Belediyesi, bir kısmını da Meram Belediyesi işletecek. Sosyal tesisin, tesis etrafında bulunan mahallelerin her türlü ihtiyacını karşılayacak nitelikte olacağı da biliniyor. Yüzde 50'si Meram Belediyesi'nin yüzde 50'sinin de özel sektörün olan bu yapıya Konya Büyükşehir Belediyesi de ciddi destek verdi.

3-1.jpg

MERAM YAKA’DAKİ TESİS BİRÇOK İHTİYACI KARŞILAYACAK

Şehrin birçok yerinde Konyalıların istifadesine yönelik, çeşitli imkânlara sahip sosyal tesisler inşa ettiklerini dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında proje ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Altay, şunları ifade etti: "Bu kapsamda Meram Belediyemizle birlikte yapımını son aşamaya getirdiğimiz Yaka Sosyal Tesisimizi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına ve taleplerine yönelik tasarladık. Toplam alanı 10 bin metrekare olan Yaka Sosyal Tesisimizi yakın zamanda şehrimize kazandırmış olacağız. Yaka Sosyal Tesisi için Büyükşehir olarak 130 milyon liralık bir kaynak harcıyoruz.” Yaka Sosyal Tesisi'nin içinde yüzme havuzu, fitness alanları, sauna, hamam olacak. Kadın ve erkek spor alanları ayrı olacak. Gençlik merkezi ve emekli lokali de tesisin içinde yer alacak.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum