Konyaspor’un toplam borcu 60 milyon

Konyaspor’un toplam borcu 60 milyon

Konyaspor’un en merak edilen borç sorusu, Olağanüstü Genel Kurulda yapılan mali tablo açıklaması ile cevabını buldu

Konyaspor Kulubü Derneği mali tablosunun okunmasının ardından kulübün toplam 71 milyon 556 bin tl borcu olduğu 11 milyon 74 bin alacağı olduğu ifade edildi. Toplam borcun ise 60 milyon 482 bin olduğu açıklandı.

ZARAR 26 MİLYON
Öte yandan Konyaspor’un yıllık bilançosu da olağanüstü genel kurulda delegelere sunuldu. Yönetimin delegelere sunduğu bilgilere göre Konyaspor geçen sezon 165 milyon lira gelir elde etti. Göreve gelinen dönemden itibaren gerçekleşen giderler ise 191 milyon lira olarak gerçekleşti. Yıllık zarar ise 26 milyon lira.
Yıllık zararın en önemli sebebinin kur farkları ve mali giderler olduğu açıklandı.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ BİLGİLENDİRİLMESİ

Konyaspor’da yapılan kongre öncesinde yapılacak tüzük değişikliği hakkında bilgilendirme mesajları atıldı ve resmi internet sitesinden yapılacak değişikliklerin incelenmesi istendi. Yapılan oylama sonunda tüzük değişikliği de kabul edildi. Yapılan değişiklikler ana başlıkları ile şu şekilde:

Konyaspor Kulübü Derneği Genel Kurulu 3 yılda bir Mart ayında yapılırken artık 3 yılda bir Mayısta yapılması, Yönetim kurulu 21 asil 21yedek üyeden oluşma maddesi bir başkan 15 asil üye 15 yedek üye olarak değişitirildi. Borçlanma ile ilgili de değişiklik yapılan oylama ile kabul edildi.

ŞİRKETLEŞME YETKİSİ YÖNETİME VERİLDİ

Konyaspor Kulübü Olağanüstü Genel Kurulunda futbol branşının Konyaspor Anonim Şirketine aktarılması yetkisi de yapılan oylama sonucu yönetim kuruluna verildi.

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.