Konyaspor'un efsanesi bu mekanı hizmete açtı

Konyaspor'un efsanesi bu mekanı hizmete açtı

Konyaspor’un efsane futbolcusu Nejc Skubic, futboldaki başarısını ülkesi Slovenya’da yemek ve konaklama sektöründe de gösteriyor. Skubic ve ailesi Konyaspor’un tüm maçlarını da yakından takip etmeye devam ediyor

Geçtiğimiz yıl Konyaspor’da futbolculuk kariyerini sonlandıran ve görkemli bir jübile töreniyle futbola veda eden Nejc Skubic, Slovenya’nın başkenti Ljubljana’da bulunan Landerik isimli restoranında Merhaba Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Nejc Skubic, hayatında sadece sadık bir aile babası değil, aynı zamanda emlak ve turizm dünyasında başarılı bir restoran işletmecisi olduğu yeni bir dönemin kapısını açtı. 2022 yılının Mayıs ayında Konyaspor taraftarlarına el sallayıp ikinci bir kariyere doğru yola çıkan Skubic, Konyaspor’da 7 yıl futbol oynayarak, kulüp tarihinde en uzun süre forma giyen yabancı futbolcu olarak tarihe geçti. Konyaspor’un efsanelerinden biri olan Skubic, futbolculuk yıllarında başkent Ljubljana’nın merkezinde açtığı Landerik isimli restoranıyla farklı bir sektörde hayatına devam ediyor.

skubic.jpeg

ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ HAYAL EDİYORDUM

Restoran açma fikrinin çocukluğundan bu yana hayalinde olduğunu dile getiren Skubic, “Ben ve restoran? Konyaspor taraftarları ve Slovenya’da insanlar neden böyle bir işe girdiğimi hep merak etti. Bu çok ilginç bir hikaye. Çocukluğumdan beri kendi restoranımın olmasını istemiştim. 2018 yılında konaklama sektörüne girme fırsatı doğdu. Fırsatı iki elimle yakaladım. O yıl benim için hem fiziksel hem de zihinsel olarak en zor yıllardan biriydi çünkü hem futbolla uğraşıyordum hem de her şeyin ayarlanması gereken bir restoran açıyordum. Neredeyse tüm alanı sıfırdan inşa etmek zorunda kaldık. Sorun şuydu ki o zamanlar konaklama sektöründe tek bir kişiyi bile tanımıyordum. İtiraf etmeliyim ki o zamana kadar daha çok futbol çevrelerinde dolaştım ama otelcilik sektörüyle hiçbir bağım ve tanışıklığım yoktu. Bu yüzden sıfırdan başlamak zorunda kaldım. Facebook'a ve Messenger'a girdim ve aslında şefin veya garsonun kim olduğuna baktım. İlk temaslarımı bu şekilde kurdum. Bazılarından Facebook'ta insanları ne arayacağım diye benimle dalga geçtiklerini duydum. Ama başka bir yol bilmiyordum, bu yüzden böyle başlamam gerekiyordu” dedi.

skubic-1.jpg

MİCHELİN PLAKET ÖDÜLÜNÜ ALDIK

“2019 yılında restoranı açtığımızda ilk altı ay çok zorlandık ama sonra düzeldi” diyen Skubic, şunları söyledi: “Bazı sıkıntılar çektik fakat, katlanmaya değerdi diyebilirim. Şimdi çok memnunuz. Harika bir ekibimiz var. Yüzde yüz güvenebileceğim bir ekibim var onlarla gurur duyuyorum. Restoran, Ljubljana'nın çok büyüleyici bir bölgesinde, şehrin eski kesimindeki yerde yer alıyor. Çoğunlukla turistlere bağımlıyız, ancak giderek daha fazla Sloven da var. Kendimi övmek gibi görünmesini istemem ama geçen sene Michelin plaket ödülünü aldık, bu da Slovenyalılar arasında büyük bir tanıtım yarattı. Bize giderek daha sık geliyorlar, memnunlar ve geri dönmek istiyorlar. Bu beni heyecanlandırıyor.”

skubic-5.jpg

SPOR İŞ HAYATIMA BÜYÜK KATKI SAĞLADI

Sporun kendisine çok şey öğrettiğini ve ailesinin de kendisine her zaman destek olduğunu kaydeden Skubic, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Çocukken spor yapmaya karar verirseniz bu en doğru karardır. Spor size bağımsızlık ve iş organizasyonu verir. O zaman kendinize kalırsınız ve arkadaşlarınız ve ailenizle toplantılar düzenleyebilmeniz için günü nasıl ayarlayacağınızı bilirsiniz.

İşe başladığımda bana çok yardımcı oldu. Spor bana çok şey kattı. Artık farklı iş alanlarına girdiğime göre işim kesinlikle daha kolay olacak. Michelin tabağına gelince, restoranımızdaki Sloven misafirlerin çok memnun kalması ve tekrar gelmeyi istemesi beni çok mutlu ediyor. Biz de onlara göre hareket ediyoruz. Sezon boyunca misafirlerimizin yüzde 80'i turist ama "sezon dışı" bizim için daha önemli. O dönemde Slovenlerin bizi ziyaret etmesi bizim için önemli. Bizim için en önemli şey misafirimizin memnun olmasıdır. Bu konuda benim için para önemli değil çünkü bu projeye aşkımla, çocukluk hayalimle başladım. Kulağa ne kadar tuhaf gelse de aslında bundan çok fazla para kazanmayı düşünmüyorum. Bir iş adamı olarak elbette kırmızıya, kırmızıya düşmemeye dikkat edersiniz. Kendi paranızı kaybetmek istemezsiniz ama her şeyden önce amacımız misafir memnuniyetini sağlamaktır. Her zaman istediğim şeye hizmet etmek. Bu yüzden ekibimi çok tebrik ediyorum.”

landerik15316767667676.jpg

TÜRKLER TANIDIĞIM EN FANATİK TARAFTARLAR

Bana göre bu, var olan en zor meslektir. Çok para kazanıyorsun ama bu çok zor. Aileniz sıkıntı çekiyor, arkadaşlarınızla istediğiniz kadar olamıyorsunuz. Küçük bir arkadaş çevrem var ama onlar benim için ailem kadar önemli. Çok fazla fedakarlık gerekiyor, üst düzey bir sporcu olarak normal bir insan gibi yaşamıyorsunuz. Bir örnek vereceğim. Mesela hafta sonu üç gün izin alıp ailenizle bir yere gidemezsiniz. Ancak işyerinde yılda 22, 23 günlük tatiliniz vardır ve nerede ve ne zaman olduğunu kendiniz planlarsınız. Bu karşılaştırılamaz. Ama aynı zamanda baskılar da var. Yurt dışında oynadığınızda bunları daha da fazla yaşıyorsunuz.
Slovenya'da bile. Yurt dışındaki taraftarlar futbola gerçekten deli oluyor. Benim için Türkler tanıdığım en fanatik hayranlardır. Beklentiler her zaman çok yüksek.2 milyonluk, halkın en az yarısının futbol takip ettiği bir şehir olan Konya'dayken her hafta sonu sizi izliyorlar ve kazanmanızı bekliyorlar. Bu baskıyla oynamak kolay değil. Sahaya çıkarken her zaman bu sorumlulukla çıkıyordum. Konyalıların mutlu olması benim için çok önemliydi.”

KARİYERLERİNİ BİTİRMEKTEN KORKUYORLAR

Bazı futbolcuların futboldan sonra yapacakları konusunda bir planı olmadığına dikkat çeken Skubic, “Şimdi bunu söylediğim için tepki gösterecekler ama bunu yaşamayanlar bilemez. Bu baskıdır, bununla her gün uğraşmak zorundasınız. Sadece futbol sularında yüzüyorlar ve kariyerleri sona erdiğinde pek çok sorunla karşılaşıyorlar. Futboldan sonra ne yapacakları konusunda net bir şeyleri olmadığı için kariyerini bitirmekten korkan çok sayıda futbolcu var. Bu yüzden zemini çok önceden hazırladım.”

OĞULLARIM LAN VE MAY FUTBOLA İLGİ DUYUYOR

Oğulları Lan ve May’ın da futbola büyük ilgi duyduğuna dikkat çeken Skubic, “Lan Türkiye’de 3-4 yıl boyunca kreşe gitti ve çok güzel Türkçe öğrendi. Arkadaşlarıyla maç yaparken bile maçın sonucu Türkçe söylüyor. Biz Türkçesini unutmaması için gayret gösteriyoruz. Lan’ın çok güçlü bir sol ayağı var. Futbola büyük ilgi duyuyor. May da aynı şekilde futbola çok meraklı ama benim futbolculuk kariyerimin çok az bir kısmını görebildi. Çocuklarımın sporla ilgilenmesi beni mutlu ediyor” dedi.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum