Konyaspor’u İstanbul’un ‘Paşa’sı yapan o istatistik

Konyaspor’u İstanbul’un ‘Paşa’sı yapan o istatistik

Tümosan Konyaspor bu sezon ilginç istatistiklere imza atmaya devam ediyor.

Yeşil-beyazlı ekip sezonun geride kalan 32 haftasının 17 haftasında rakipleri ile deplasmanda karşılaştı. Anadolu Kartalı deplasmanda oynadığı maçlarda 3 galibiyet 8 beraberlik 6 yenilgi aldı. Bu istatistikte en dikkat çeken olay ise yeşil-beyazlı ekibin aldığı 3 galibiyet oldu
Trendyol Süper Lig'in 32. haftadasında deplasmanda Kasımpaşa’yı 2-0 mağlup eden Konyaspor, bu sezonki tüm deplasman galibiyetlerini İstanbul takımlarına karşı kaldı.
Bu hafta deplasmanda Kasımpaşa’yı yenerek puanını 36 yapan ve ligde kalma yolunda büyük bir adım atan Konyaspor, bu sonuçla birlikte farklı bir istatistik de yakalamış oldu.
Yeşil-beyazlılar, bu sezon deplasmanda aldığı üç galibiyetini de İstanbul takımları karşısında aldı.
Anadolu Kartalı söz konusu süreçte 4. haftada Başakşehir’i 1-0 yenerken, 28. haftada da ligin yeni takımı Pendikspor’u 2-0 mağlup etmeyi başardı.
Teknik direktör Omerovic’in öğrencileri son olarak ligin formda takımlarından Kasımpaşa’yı yine 2-0 yenme başarısı gösterdi.
KASIMPAŞA’YA KARŞI ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KORUDU
Tümosan Konyaspor deplasmanda 2-0 yendiği Kasımpaşa karşısında üstünlüğünü korumuya devam etti. Yeşil-beyazlı ekip rakibi ile oynadığı 26 maçın ardından 12. galibiyetini aldı. Konyaspor kalan 14 maçta ise 9 beraberlik alırken, 5 mağlubiyet aldı. Kasımpaşa ile Konyaspor arasında sezonun ilk yarısında Konya’da oynanan lig mücadelesini yeşil-beyazlı takım 2-0 kazanmıştı. Yeşil-beyazlı ekip deplasmanda da aynı skorla maçı kazanmayı başardı.
Konyaspor, Süper Ligde Kasımpaşa deplasmanına 13. kez konuk oldu Anadolu Kartalı bu süreçten 4 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 mağlubiyetle sahadan ayrıldı.

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum