Konyaspor’u basamak  olarak kullanmadık

Konyaspor’u basamak olarak kullanmadık

Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, Kayacık Tesisleri’nde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenlendi. Özgökçen, “Konyaspor’u bir basamak olarak kullanmadık. Siyasi bir hedefimiz asla olmadı” dedi

Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, Kayacık Tesisleri’nde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenlendi. Başkan Özgökçen, basın toplantısında şunları söyledi:
TATLICAK TESİSLERİNİ SATMAK ZORUNDA KALDI
“Hiç kimse Tatlıcak Tesislerini satmak istemezdi. Bugünkü şartlar altında kaldığımız için çok yüklü bir sporcu ödemeleri altında kaldığımız için Tatlıcak Tesislerini satmak zorunda kaldık. Arsa satılınca sporcu ödemelerini yaptık. Ortada hiçbir şey yokken eleştiriler başladı. Başarıyı hiçbir zaman sahiplenmedik. Göreve ilk geldiğimizde ekibimizle birlikte samimi bir gayret gösterdik. İlk yarıyı 39 puanla tamamlayarak, tarihi bir başarı elde edildi. O dönem tüm eleştirilere rağmen ligi üçüncü sırada bitirdik. Eleştirileri sineye çektik. Ligi üçüncü bitirdik neden iki transfer yapıp da şampiyon olmadık diye eleştiriler yapıldı. Çok ağır eleştiriler yapıldı. Üçüncülük büyük bir başarıydı. Bu başarıyı hiçbir zaman sahiplenmedik. Çok sayıda talihsiz olaylar yaşadık. Ahmet Çalık’ın vefatı ve farklı olaylar yaşandı.
VADUZ MAÇIYLA TALİHSİZLİKLER BAŞLADI
Basketbola özel bir sevgimiz vardı. Basketbolun üzerinde çok durduk. Teknik ekip ve oyuncular çalıştı ve bir şekilde süper lige çıktık. Konyaspor’un 100. Yılında kulüp 3. Oldu ve Basketbol takımı uzun bir aradan sonra süper lige çıktı. 100. Yılı taçlandırmış bir 100. Yıl oldu. Konyaspor’un futbolda başarılı olması ve basketbolda daha iyi yerlere gelmesi gerekiyor beklentisi oluştu. Avrupa kupalarına gidiyorsunuz bütçeniz belli. Şehrimiz ve ülkemiz için çok önemli olan İslam Olimpiyatları düzenlendi. Stadyum Konyaspor’un malı değil. Stadyumların tamamı Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı. Biz endişelerimizi belirttik. Avrupa maçlarımız olduğunu söyledik. Talihsizliklerimizin başlangıcı öyle başladı. 2022-2023 sezonunda başladı. Vaduz maçında elenmemiz talihsizliklerimiz başladı. Gruplara kalsaydık daha iyi sonuçlar alabilirdik. Lige iyi bir başlangıç yaptık. Oyun olarak biraz zayıf olsak da skor alarak iyi bir başlangıç yaptık. Basketbolda da çok iyi bir başlangıç yaptık.
KİMSE KONYASPOR’UN ÜZERİNDE OLMAMALI
Çok tatmin edici bir oyun oynamadığımızı dile getirdik teknik ekipe. Beşiktaş maçından sonra teknik ekiple yollarımızı ayırdık. Bununla ilgili daha önceki toplantılarda gerekli açıklamaları yaptık. Kimse Konyaspor’un kulübünün üzerinde olmamalıdır. Buna ben de dahilim, taraftar da dahil. Daha sonra yeni hoca ile anlaştık. Netice itibariyle lig sonunda tarihinin en iyi puanını alarak, ligi bitirdi. Taraftar yönetim istifa şeklinde slogan atıyor, maç oynanırken bu sloganların atılması yanlıştı. Konyaspor o kadar badireye rağmen en iyi üçüncü sezonunu bitirdi.
KONYASPOR’U BİR BASAMAK OLARAK GÖRMEDİK
Bizler koltuk sevdalısı insanlar değiliz. Konyaspor’u kullanarak, siyasi hedeflerimiz olmadı. Ama ısrarla bunu gündemde tuttular. Konyaspor’u bir basamak olarak kullanmadık. Siyasi başkan sözünü açıklamak istiyorum. Herkesin kendine göre bir siyasi görüşü vardır. Bizim görevimiz de Konyaspor’un menfaati için çalışma gayretimiz oldu. Başka bir hedefimiz olmadı.

YÖNETİM BÜYÜK FEDAKARLIK GÖSTERDİ

Konyaspor yönetimindeki arkadaşlarımızın hepsi Konya’nın önemli iş adamlarından. Kulübe ciddi anlamlarda destek verdiler. 160 milyon TL’ye yakın destek verdi. Konyaspor herkesin elini taşın altına koyması lazım. Taraftarın maçları gelmesi gerekiyor. Herkes beni sevmek zorunda değil ama Konyaspor’a sahip çıkmak zorunda. Yönetim istifa etmek çözüm değil. Yönetim Kurulu üyesi arkadaşların hepsi var gücüyle çalışan, kendi şirketlerinden daha fazla Konyaspor’a önem verdi. Bu şekilde çalışan arkadaşların hakkı yenmemesi lazım. En ufak eleştiriyle insanları yaralamayın. Eski yöneticilerimizle bir araya geldik. Ama bazı yöneticiler ısrarla gelmek istemedi. Eski başkanlarımızdan Ahmet Şan’ı da yüksek divan kurulu başkanı yaptık. Bununla ilgili çalışmalarımız da devam edecek.

HOCAMIZ KENDİ İSTEĞİYLE AYRILMIŞTIR

Geçen hafta Hoca ile yollarımızı ayırdık. Hoca ile yollarımızın ayırmamızın nedeni hocanın kendi isteğiyle olmuştur. Kulübe mental olarak çok fazla faydalı olamayacağını söyledi. Bizim bir talebimiz olmamıştır. İstifa edin söylemleri de aynı anlayıştan oluyor. Konyaspor için şu an önemli konu maddiyattır. Geçmişten gelen bir borç kütlesi nedeniyle maddiyata önem vermekteyiz. Bazı taraftar gruplarının Konyaspor maçında Pendik gol attığı zaman sevindiğini gördük. Konyaspor gol attığı zaman ise üzüldüğünü gördük. Bu insanlar maça gelmesin. Öyle yazışmalar geliyor ki; bu hainliğin bir göstergesidir. Gerekli önlemleri de alacağız. Beni tanımadığı halde köşesinde yazanlar var. Konyaspor ile ilgili hiçbir şey bilmeyen ve kendini tatmin edici yazılar yazanlar var. Onları Allah’a havale ediyoruz. Eğrisiyle doğrusuyla başarısızlık bana aittir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum