Konyasporla adı anılanMorutan kadroya alınmadı

Konyasporla adı anılanMorutan kadroya alınmadı

Konyaspor’un gündeminde olan Galatasaray’ın Rumen oyuncusu Morutan sarı-kırmızılı ekibin Şampiyonlar Ligi 3.eleme turu ilk maçında konuk olacağı Ljubljana maçının kadrosuna alınmadı.

Yeni sezon transfer çalışmalarına devam eden Konyaspor’da geçtiğimiz gün gündeme gelen Morutan için girişimlerini sürdürürken oyuncu ile ilgili şok bir gelişme yaşandı.

Galatasaray kritik bir karar aldı.

Bonservisi Galatasaray’da olan Morutan, sarı-kırmızılı takımın Şampiyonlar Ligi 3.eleme turu ilk maçında konuk olacağı Ljubljana maçının kadrosuna alınmadı.

Konyaspor yönetimin bu gelişmenin ardından oyuncuyu kiralık olarak kadrosuna katmak için tüm şartları zorladığı ifade edildi

24 yaşındaki futbolcu, geçen sezonu başka bir İtalyan ekibi olan Pisa’da kiralık olarak geçirdi. Morutan, Pisa’da 36 maçta 6 gol, 8 asistlik performans gösterdi.

Fatih Terim döneminde Galatasaray’a gelen Morutan, sarı-kırmızılı formayla beklentileri karşılayamadı. Genç oyuncu, Galatasaray formasıyla toplamda 36 resmi maça çıktı. 1486 dakika sahada kalan Morutan, 3 gol ve 5 asistle oynadı.

Galatasaray’ın 2021 yazında transfer ettiği Morutan’ın sarı-kırmızılı takımla sözleşmesi 2026 yılına kadar sürüyor.

MENAJERİNDEN İTALYA AÇIKLAMASI

Galatasaray'da kalıp kalmayacağı merak konusu olan Olimpiu Morutan'ın sarı kırmızılı kulüpteki geleceğiyle ilgili, menajeri Giovanni Becali'den çarpıcı sözler geldi.

Rumen basınına konuşan Becali, Rumen oyuncunun 2023-2024 sezonunda Galatasaray'da olmayacağını açıkladı. 24 yaşındaki futbolcu, geçen sezon olduğu gibi kiralık olarak gönderilecek.

Morutan'ın adı, Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki rakibi olan ve Rumen teknik direktör Adrian Mutu'nun çalıştırdığı Neftçi Bakü ile anılıyordu. Bu söylentileri yalanlayan menajer Becali, "Morutan'ın Neftçi Bakü'ye gitme ihtimali yok" dedi.

KONYASPOR, PALERMO YA DA SAMPDORIA

Rumen menajer, Olimpiu Morutan gelecek sezon bir Türk veya İtalyan takımına kiralanacağını belirterek, ihtimaller arasında Konyaspor, Palermo ve Sampdoria'nın olduğunu söyledi.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.