Konyaspor'da Ahmet Şan'ın adaylığına şehrin önde gelen ismi karşı çıktı

Konyaspor'da Ahmet Şan'ın adaylığına şehrin önde gelen ismi karşı çıktı

Konyaspor taraftarı, 20 Kasım'da gerçekleştirilecek olan olağanüstü genel kurulda, Ahmet Şan'ın yeniden göreve gelmesini isterken, AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek'in bazı gerekçelerden dolayı bu meseleye sıcak bakmadığı iddia edildi

Konyaspor Kulübü, kötü gidişatın ardından olağanüstü genel kurul kararı aldı. Genel kurul için tarih 20 kasım olarak belirlendi. Mevcut başkan Av. Fatih Özgökçen'in görevi devredeceği öğrenildi. Taraftar ise yeni yönetimde görmek istediği isimleri, sosyal medya üzerinden yazdı. Birçok taraftar, takıma tarihi başarılar yaşatan Ahmet Şan'ın yeniden kulüp başkanlığına getirilmesini istedi. Belediye başkanlığı döneminde Konyaspor'a desteğini esirgemeyen AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek'in bu meseleye sıcak bakmadığı iddia edilirken, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın ise kulüp başkanlığı için başka bir ismi düşündüğü söylendi.

bskn-mcls-b-1.jpg

ÖZGÖKÇEN ŞEHRİN YÖNETİCİLERİ TARAFINDAN GÖREVE GETİRİLDİ

AK Parti, Konya'da yerel seçim öncesi başında Av. Fatih Özgökçen'in başkan olarak bulunduğu Konyaspor'un kötü gidişatının faturasını ödemek istemiyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği eski bakanı Murat Kurum ve şehrin diğer yöneticileri tarafından göreve getirilen Fatih Özgökçen'in “AK Parti'ye zarar veriyor” gerekçesiyle istifası isteniyor. Fatih Özgökçen’in son tavırlarından sonra parti teşkilatının da Özgökçen'den ve gidişattan rahatsız olduğu ve görevi bırakması gerektiği yönünde fikirlerini kendisine ilettikleri ifade edildi. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Fatih Özgökçen’in genel kurulda görevi bırakması bekleniyor.

AKYÜREK'İN KARŞI ÇIKMA GEREKÇESİ

Genel kurulda Konyaspor taraftarı, Konyaspor'a büyük başarılar yaşatmış Ahmet Şan'ın ekibiyle birlikte tekrar liste çıkarıp, göreve gelmesini istiyor. Ancak AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek'in Ahmet Şan'ın tekrar göreve gelmesine sıcak bakmadığı iddia ediliyor.

301522.jpg

Akyürek'in Ahmet Şan'ın maddi ve manevi anlamda bu ağır yükün altından tek başına kalkamayacağından endişe ettiği ve bu nedenle bu olaya sıcak bakmadığı iddia edildi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın ise aklında başka bir ismin olduğu belirtildi.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
52 Yorum