Konyaspor  kupa sınavında

Konyaspor kupa sınavında

Tümosan Konyaspor Ziraat Türkiye Kupası 4.tur eleme maçında bugün sahasında 2. Lig ekibi Beyoğlu Yeni Çarşıspor ile karşılaşacak.

Medaş Konya Büyükyehir Belediyesi Stadyumunda oynanacak mücadele saat 15.00’de başlayacak. Ziraat Türkiye Kupasında 4. tur heyecanı dün oynanan karşılaşmalar ile başladı.Tümosan Konyaspor Ziraat Türkiye Kupası 4.tur eleme maçında bugün sahasında 2. Lig ekibi Beyoğlu Yeni Çarşıspor ile karşılaşacak. Medaş Konya Büyükyehir Belediyesi Stadyumunda oynanacak mücadele saat 15.00’de başlayacak. Maçı Mardin bölgesi A klasman hakemi Yunus Dursun yönetecek. Dursun'un yardımcılıklarını Antalya bölgesinden Serdar Soydan ile Ankara bölgesinden Salih Burak Demirel yapacak. Müsabakada 4. hakem olarak ise Şanlıurfa bölgesinden Ömer Faruk Gültekin görevlendirildi.

Ligde oynadığı son iki maçta 4 puan alarak rahatlayan ve moral bulan Tümosan Konyaspor Türkiye Kupasında başarılı olmak istiyor.Ligde deplasmanda Alanyaspor ile berabere kalan Tümosan Konyaspor’da gözler kupa maçına çevrildi. Yeşil-beyazlı ekip Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçında yarın evinde Beyoğlu Yeni Çarşı ila karşılaşacak. Ligde taraftarının beklentisini karşılayamayan Konyaspor kupada alacağı galibiyetlerle kendisini affettirmek istiyor.

Ziraat Türkiye Kupası 4.tur maçında TFF 2.Lig Beyaz Grup ekiplerinden Beyoğlu Yeni Çarşı ile karşılaşacak Konyaspor kupada 156. mücadelesine çıkacak.

Yeşil-beyazlılar, bugüne dek Türkiye’nin en önemli ikinci Kupasında 155 maç yaparken bunların 73'sinde rakiplerine üstünlük sağladı. 57 kez sahadan mağlup ayrılan yeşil-beyazlı takım, 25 kez de berabere kaldı. Anadolu Kartalı, bu turnuvada son olarak geçen sezon son 16 turunda penaltılarda Gaziantep FK’ya 7-6 kaybetmişti. Bu sezon kupaya 3. turdan itibaren katılan yeşil-beyazlı takım bu turda Merkür Jet Erbaaspor ile evinde karşılaştı. Konyaspor bu maçı 3-0 kazanarak adını 4. tura yazdırdı.

Konyaspor tarihinde bir kez de Türkiye Kupası şampıyonu oldu. 2016-17 Türkiye Kupası, Türkiye Kupası turnuvasının 55. organizasyonu olarak tarihe geçerken bu kupanın sahibi yeşil-beyazlı ekip oldu. 31 Mayıs 2017 tarihinde oynanan finalde rakibi İstanbul Başakşehir'i penaltılar sonunda 4-1 yenen Konyaspor, tarihinde ilk kez kupa şampiyonu olmuştu.

Yeşil-beyazlı ekip, Kupa tarihinde 82. İç saha maçına çıkacak. Konyaspor, deplasmanda ise bugüne dek 74 maç yaptı.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum