Konyaspor ‘Kayyum’a mı gidiyor ?

Konyaspor ‘Kayyum’a mı gidiyor ?

Tümosan Konyaspor’da olağanüstü genel kurula sayılı saatler kala halen resmi bir aday açıklaması yapılmadı. Yaşanan bu durum yeşil-beyazlı camiada büyü tedirginlik yarattı.

5 kasım tarihinde oynanan Karagümrük maçı sonrası alınan olağanüstü kongre kararının üzerinden 13 gün gibi uzun bir süre geçmesine rağmen henüz Konyaspor başkanlığı için resmi bir başvuru ve açıklama yapılmadı. Kararın alındığı günden beri bir çok ismin adaylığı konuşulmasına rağmen bu konuda somut adım atan bir isim olmadı.

ADEM BULUT LİSTEYİ HAZIRLAYAMADI

Son olarak ciddi bir şekilde ismi başkanlık için geçen Fenerbahçeli müteahhit Adem Bulut’un da cuma günü resmi açıklama yapması bekleniyordu. Ancak bulut henüz resmi bir açıklama yapmadı

Bulut’un resmi açıklama yapmaması diğer ismi geçen adayların da sessiz kalması camiada büyük bir tedirginlik yarattı.

Bulut’un henüz yönetim listesini kesinleştiremediği ve adaylıktan çekileceği konuşuluyor.

KONYASPOR KAYYUMA DEVREDİLECEK

Tümosan Konyaspor’da pazartesi günü yapılacak olağanüstü genel kurul öncesinde yaşanan aday sessizliği yeşil-beyazlı camiayı büyük bir bilinmezliğin içine sürüklüyor.

Pazartesi günü yapılacak kongrede yeterli çoğunluk sağlanır ve aday çıkmaz ise tüzük gereği Konyaspor kayyuma devredilecek

çoğunluk sağlanamaz ise kongre 27 Kasım tarihine ertelenecek. Her iki durumda da Konyaspor kulübü çok büyük kayıplar yaşamış olacak.

BORÇ YÜKÜ ADAYLIKLARI ENGELLİYOR

Konyaspor’da başkanlık için aday çıkmamasının sebebi yeşil-beyazlı ekibin konuşulandan daha fazla bir borç yükünün olması görünüyor.

Kongrede aday olmayacağı açıklanan mevcut başkan Fatih Özgökçen’in borçla alakalı olarak genel kurullarda yaptığı açıklamalar şu şekildeydi:

yeşil-beyazlı ekip 2019-20 sezonunda 20 milyon Euro gelir elde ederken, 27 milyon Euro da gider olduğunu belirtti.

2020-21 sezonunda 20 milyon Euro bazında gelir, 25 milyon Euro da gider olduğu ifade edildi.

Kulüp, 2021-22 sezonunda da 30 milyon Euro’ya yakın gelir elde ettiğini açıklarken, 33 milyon Euro da gider olduğunu paylaştı.

Anadolu Kartalı, son olarak geride kalan sezonda ise 28 milyon Euro gelir, 34 milyon Euro civarında ise gider olduğunu genel kurulda delegelerle paylaştı.

YÜKSEK DİVAN KURULU VE TARAFTARLAR DURUMUN CİDDİYETİNİ ANLATAN AÇIKLAMA YAPTILAR

Konyaspor Yüksek Divan Kurulu ve yeşil-beyazlı taraftarlar kongre öncesi yaşanan aday sessizliğinin camia için büyük bir tehlike olduğunu bir an önce isimlerin ortaya çıkması gerekliliği yönünde açıklamalar yaptı.

Yüksek Divan Kurulu Başkanı Ahmet Şan kendisinin aday olmadığını ve olacak isimlerin bir an önce resmi açıklamaları yapmaları gerektiğini ifade etmiş ve bu konuda Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Konya Valisi Vahdettin Özkan ile görüştü.

KONYASPOR'U ÇOK ZOR GÜNLER BEKLİYOR

Ligde kötü durumda olan ve mali kriz içerisinde olan Konyaspor’da yapılacak kongrede aday çıkmaması ve şehrin bu konuda sessiz kalması kulübü büyük bir bilinmezliğin içerisine sürüklüyor. Camia takıma kayyum atanması ve 100 yıllık kulübün kapanıp gitmesinden büyük endişe ediyor. Tüm bu kötü senaryoların yaşanmaması için şehrin ileri gelenlerinin ve Konyaspora gönül verenlerin acilen bu konuyu çözüme kavuşturulması bekleniyor

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum