Konyaspor emekliler lokali gibi oldu!

Konyaspor emekliler lokali gibi oldu!

Konyaspor'un bu transfer politikasında dikkat çeken detay ise takıma katılan oyuncuların yaş ortalaması oldu. Bu durum taraftarlar tarafından eleştirildi.

Süper Ligde yaz transfer dönemi geçtiğimiz günlerde sona erdi. Tümosan Konyaspor bu transfer dönemini 9 takviye ile tamamladı. Yeşil-beyazlı ekibin bu transfer politikasında dikkat çeken detay ise takıma katılan oyuncuların yaş ortalaması oldu. Bu durum taraftarlar tarafından eleştirildi.

thumbs-b-c-2eb851305252516d62d1703d916ef1a0.jpg

YILDIZ DEĞİL YILDIZLAŞACAK FUTBOLCU TRANSFER EDECEĞİZ

Konyaspor’un bu transfer politikasına tepki gösteren taraftarlar Kulüp başkanı Fatih Özgökçen’in daha önce transfer politikası ile ilgili sözlerini hatırlattı.
Özgökçen Ağustos ayında yaptığı toplantıda yönetimde istişare kültürünün önemine dikkati çekerek, "Yıldız futbolcu değil, yıldızlaşacak futbolcu transfer edeceğiz' dedik.

2087056.jpg

'Konyaspor oynattığı her sporcuyu her an satabilecek kıvama getirmek zorundadır' diye söyledik. İki yıllık süreç içerisine baktığınızda buna birlikte şahitlik ettik. Bundan sonra da böyle olmak zorunda, üstüne koyarak gitmek zorundayız. Çünkü futbolcu almak kolay. Transferini gerçekleştirebilmek daha zor. Biz bu zoru kolaylaştırmak zorundayız. Bunu oluşturduğumuz da Konyaspor'un mali yapısını belirli bir standarda sokabiliriz. Tabii ki burada sponsorluklar çok önemli. Konya'daki tüm müteşebbislerimizi Konyaspor'a destek olmaya çağırıyoruz." diye konuşmuştu.

emrehan-gedikli-resmen-konyasporda.jpg

Konyasporlu taraftarlar bu açıklamaya ve yapılan transfelere bakarak “bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” yorumunda bulundu.

EN YAŞLI TRANSFER ZİRVESİNDE KONYASPOR VAR

Konyaspor bu sezon geçtiğimiz sezonların aksine trnasferde yaşlı oyuncuları tercih etti.
Yaz transfer döneminde ligdeki ekipler toplamda 276 transfere imza attı. Alınan oyuncuların yaş ortalaması, 26,4 olarak gerçekleşti.
Transferlerin yaş ortalamaları dikkate alındığında en yüksek ortalama 28,5 ile TÜMOSAN Konyaspor'un oldu. Bu takımı 28,28 ile Gaziantep FK, 28 yaş ortalamasıyla Beşiktaş izledi.
Transfer operasyonunda en az yaş ortalamasını ise 23,4 ile Çaykur Rizespor yakaladı. Karadeniz temsilcisini 24 yaş ortalamasıyla Atakaş Hatayspor, 24,43'lük ortalamayla Trabzonspor takip etti.

TÜMOSAN Konyaspor yaz transfer döneminde şu isimleri kadrosuna kattı: Yunus Mallı(31), Paul Bernardoni(26), Marlos Moreno(26), Alexandru Cicaldau(26), Steven Nzonzi(34), Louka Prip(26), Nelson Oliveira(32), Emrehan Gedikli(20), Gökhan Töre(31).
Ayrıca sözleşme imzalanan ve daha sonra anlaşması karşılıklı fesih edilen Morgan Schneiderlin de 33 yaşındaydı.

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum