Konyaspor Basketbol çıkışa geçti

Konyaspor Basketbol çıkışa geçti

Türkiye Sigorta Basketbol 1. Ligi’nde 7. hafta heyecanı sona erdi. Haftanın son maçında Konyaspor, deplasmanda ligin güçlü ekiplerinden Esenler Erokspor’u 87-81 yendi

Ahmet Cömert Spor Salonu’nda oynanan maçta Yeşil-beyazlı ekip, ilk çeyrekte dış atışlarda zorlandı ve düşük skorla geçen ilk çeyreği Esenler Erok, 18-14 önde tamamladı. Dev Kartallar, ikinci çeyrekte hücumda daha iyi organize olarak soyunma odasına 36-34 önde girdi.
İkinci devreye Esenler Erok, daha iyi başladı ve özellikle Altan Erol’un etkili oyunuyla skor üstünlüğünü eline aldı. Final periyoduna, ev sahibi takım 56-54 üstün girdi. Maçın son çeyreği nefes kesti. Konyaspor, 69-63 ile son anlara önemli bir avantajla girdi. Yeşil-beyazlı ekip maçta son hücumu kullanamadı ve mücadele 69-69 ile uzatmaya gitti.
Konyaspor, uzatmada etkili bir oyun sergiledi. Özellikle Mert çevik, en kritik anlarda sahneye çıkarak takımını hücumda rahatlattı. Zorlu mücadeleyi 87-81 kazanan Dev Kartallar, ligdeki 4. galibiyetini aldı. Esenler Erok ise 3 galibiyette kaldı.
Konyaspor’da Marlon Johnson 15 sayı, 12 ribaunt, 5 asist, 2 blok, 5 top çalma ile maça damga vurdu. Merthan Mutlu 17 sayı, 7 ribaunt, 6 asist, Myles Mack 12 sayı, 6 ribaunt, 8 asist, 3 top çalma, Mert Çevik 13 sayı, 9 ribaunt, Batuhan Acar da 13 sayı kaydetti.
İstanbul ekibinde ise Michael Myers 15 sayı, 12 ribaunt, 3 asist, James Woodard 10 sayı, 10 ribaunt, Altan Erol da 17 sayı, 7 ribaunt ile oynadı.
Konyaspor Basket, 8. hafta maçında 29 Ekim Pazar günü evinde Kocaeli Kağıtspor ile karşılaşacak. Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda oynanacak mücadele saat 15.45’te başlayacak.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.