Konyaspor 'Ateş'le oynuyor

Konyaspor 'Ateş'le oynuyor

Süper Ligde kötü bir gidişat sergileyen Tümosan Konyaspor art arda 4. yenilgisini alarak küme düşme hattının sıcaklığını hissetmeye başladı. Yeşil-beyazlı ekibi kalan haftalarda zorlu bir fikstür bekliyor olacak

Trendyol Süper Ligin 10. haftası geride kalırken Konyaspor, kötü gidişatına Adana deplasmanında da son veremedi. Adana Demirspor’a 3-0 yenilen yeşil-beyazlı ekip ligdeki art arda 4. yenilgisini almış oldu. Konyaspor alınan bu sonuçların ardından ateş hattının sıcaklığını yakından hissetmeye başladı. 10. haftayı 9 puanda tamamlayan yeşil-beyazlı ekip sıralamada ise kendisine 15. basamakta yer bulabildi.

Ligde son olarak 4. haftada deplasmanda Başakşehir maçında kazanan Anadolu Kartalı, 6 maçlık süreçte Ankaragücü ile berabere kalırken, Çaykur Rizespor, Beşiktaş, Hatayspor, Pendikspor ve Adana Demirspor’a mağlup oldu. Anadolu Kartalı, 5 Kasım Pazar günü sahasında Fatih Karagümrük ile karşılaşacak. Konyaspor bu maç öncesinde ise Türkiye Kupası 3. tur maçında perşembe günü Erbaaspor’u konuk edecek.

Konyaspor, bu kötü istatistiği ile tam 13 sezon sonra tarihi bir ilki yaşadı. Ligin dibine demir atan, galibiyet hasretini 6 maça çıkaran ve bu sezon ilk 10 haftada sadece 9 puan alan yeşil-beyazlılar tarihinin en kötü sezon başlangıçlarından birini yaşıyor

Konyaspor son 13 sezonun ilk 10 haftası göz önüne alındığında en az galibiyet aldığı dönemi yaşıyor. Süper Lig’de şu ana kadar oynadığı 10 maçın sadece ikisini kazanan (3 B-5 M) yeşil-beyazlı ekip, en son 2010-2011 sezonunda yine Süper Lig’de ilk 10 haftada sadece bir galibiyet almıştı. Konyaspor, o sezondan sonra diğer tüm sezonlarda ilk 10 haftalarda en az 3 ve üstü galibiyet almayı başarmıştı.

Konyaspor sezonun 11. haftasında Karagümrük ile evinde karşılaşırken 12. haftada deplasmanda Trabzonspor’a konuk olacak. Yeşil-beyazlı ekip 13. haftada Kasımpaşa ile evinde karşılaşırken 14. haftada Alanyaspor’a konuk olacak. Konyaspor’un zorlu fikstürü 15. haftada evinde oynayacağı Sivasspor maçı ile devam edecek. Yeşil-beyazlı ekip bu maçın ardından iki zorlu deplasamana çıkacak. 16. haftada Fenerbahçe’ye konuk olacak Konyaspor daha sonra ise yine deplasmanda Samsunspor ile karşılaşacak. 18 haftada evinde Kayserispor’u konuk edecek Anadolu Kartalı sezonun ilk yarısını ise Galatasaray deplasmanında tamamlayacak.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum