Konyaspor aşığı bir İskoçyalı

Konyaspor aşığı bir İskoçyalı

Konyaspor sevgisi İskoçya’ya kadar uzandı. Sosyal medyada Konyaspor taraftarının da gönlünde taht kuran Celtic taraftarı Dean Guild, aynı zamanda sıkı bir Konyasporlu. Guild, Konyaspor’a olan sevgisini her fırsatta dile getiriyor

İskoçyalı Dean Guild, binlerce kilometre ötede filizlenen Konyaspor sevgisini Merhaba Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken ile paylaştı. Dean Guild, Türkiye’ye ve Konya’ya özel bir ilgisi olduğunu belirterek, bu yaz tatilini Marmaris’ta geçirdiğini söyledi. Türkiye tatilinde Konya’yı da ziyaret ettiğini kaydeden Guild, “Her yıl tatile Türkiye’ye geliyorum. Bir süre sonra Türk futbolunu merak ettim ve takip etmeye başladım. Renklerinden dolayı da Konyaspor’a sempati duydum. Çünkü yeşil beyaz renkler aynı zamanda İskoçya’da desteklediğim Celtic takımının rengi. Yaz tatilinde Türkiye’ye gelince Konyaspor taraftarının da isteği üzerine Konya’yı ziyaret ettim” dedi. 

iskocyali3.jpg

KONYASPOR MAÇLARINI KAÇIRMIYORUM

Nalçacılılar Grubu’nun kendisini Konya’da çok iyi ağırladığını kaydeden İskoç traftar Guild, “Konya’da gördüğüm dostluğu kardeşliği hiç bir yerde görmedim. Taraftarlar beni çok iyi misafir etti. Etliekmek yemeye götürdüler. Konya stadyumunu gezdirdiler. Konyaspor müzesini beraber ziyaret ettik. Konya’dan çok etkilendim.Sosyal medyada sürekli Konya’yı takip ediyorum. Konya büyük ve çok güzel bir şehir. Konyaspor’un maçlarını kaçırmıyorum. Her maçın ardından sosyal değerlendirmeler yapıyorum. Bazen Türkçe bazen İngilizce paylaşımlar yapıyorum. Türk spor basınını hatta Konya yerel basınını bile takip ediyorum. Bazen beğendiğim haberleri google’den çeviri yapıyorum.  Konyaspor’a olan ilgimle birlikte Türkçe öğrenmeye de başladım. Türkiye’yi ve Türk insanını çok seviyorum” diye konuştu.

dean-guild2.jpg

TARAFTAR İLE GÖNÜL BAĞI KURDUM

İskoçya’da sıkı bir Celtic taraftarı olduğunu belirten Dean Guild, şşnları söyledi. “Süper Lig’i izlemeye başlayınca dikkatimi Konyaspor çekti. İskoçya’da Celtic taraftarıyım. Renklerinden dolayı Konyaspor daha çok ilgimi çekti. Hem de Konyaspor’un çok başarılı olduğu sezonlardı. Konyaspor’un UEFA maçlarını da izlemeye başladım. Bu şekilde Konyasporlu oldum. Sosyal medyada da bu sevgimi dile getirdim. Bu da Konyaspor taraftarının ilgisini çekti. Aramızda çok sıcak bir bağ oluştu. Taraftarın bana gösterdiği ilgiden oldukça memnunum. ”

CELTİC VE KONYASPOR RENKTAŞ

Son olarak Konyaspor’un ve Celtic’in köklü takımlar olduğunu ancak Türkiye ile İskoçya futbolu arasında fark olduğunu belirtti. Türk futbolunun daha çok mücadeleye dayalı olduğunu belirten Dean Guild, “İskoç futbolu daha hızlı ve tempolu. İkisini de izlemek zevkli. Konyaspor taraftarı ile Celtic taraftarını birbirine benzetiyorum. İkisi de çok ateşli. Konyaspor’un Celtic stilinde bir forması olmasını çok isterim” dedi.

iskocyali-taraftari.jpg

Aykut Kocaman’ın yeniden Konyaspor’un başına gelmesinden dolayı memnuniyetini de dile getiren Guild, “Aykut Kocaman gerçekten idealist ve vizyon sahibi bir teknik adam. Konyaspor’a tarihi başarılar yaşattı. Konyaspor’a Skubic gibi çok kaliteli bir oyuncu kazandırdı. Tüm Konyaspor taraftarı onu çok seviyor. Giderken de uğurladılar gelirken de büyük karşılama töreni hazırladılar. Skubic de çok kaliteli ve yetenekli bir oyuncu. Sahada tüm yüreğiyle oynuyor. Umarım Konyaspor yeniden UEFA Avrupa Ligi’nde oynar” diye konuştu.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.