Konyaspor 158’nci kupa maçına çıkacak

Konyaspor 158’nci kupa maçına çıkacak

Ligde sıkıntılı günler geçiren Tümosan Konyaspor bugün Ziraat Türkiye Kupası son 16 Turunda EMS Yapı Sivasspor ile deplasmanda karşılaşacak. BG Grup 4 Eylül Stadı'nda saat 14.30'te başlayacak karşılaşmayı, hakem Atila Karaoğlan yönetecek.

Tümosan Konyaspor bugün Ziraat Türkiye Kupası son 16 Turunda EMS Yapı Sivasspor ile deplasmanda karşılaşacak. BG Grup 4 Eylül Stadı'nda saat 14.30'te başlayacak karşılaşmayı, hakem Atila Karaoğlan yönetecek. Karaoğlan’ın yardımcılıklarını Mehmet Akıncık ve Suat Güz yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Ali Yılmaz olacak
Tek maç üzerinden oynanacak maçta son 16 turunu geçecek takım, adını çeyrek finale yazdıracak.
Kupaya 3. turdan dahil olan TÜMOSAN Konyaspor ise sırasıyla Merkür Jet Erbaaspor'u 3-0, Beyoğlu Yeni Çarşı Sportif Faaliyetleri 3-0 ve Göztepe'yi 2-1'lik skorla geçerek adını son 16 turuna yazdırdı.
Organizasyona aynı turdan katılan Sivasspor, bu turda Artvin Hopaspor'u 4-0, 4. turda Kuzey Marmara AŞ Arnavutköy Belediyespor'u 2-1, 5. turda da Ankara Keçiörengücü'nü 3-2'lik skorla eleyerek son 16 turuna yükseldi.

KONYASPOR KUPADA 158. MAÇINA ÇIKACAK

Yeşil-beyazlılar, bugüne dek Türkiye’nin en önemli ikinci Kupasında 157 maç yaparken bunların 75'inde rakiplerine üstünlük sağladı. 57 kez sahadan mağlup ayrılan yeşil-beyazlı takım, 25 kez de berabere kaldı. Anadolu Kartalı, bu turnuvada son olarak geçen sezon son 16 turunda penaltılarda Gaziantep FK’ya 7-6 kaybetmişti. Bu sezon kupaya 3. turdan itibaren katılan yeşil-beyazlı takım bu turda Merkür Jet Erbaaspor ile evinde karşılaştı. Konyaspor bu maçı 3-0 kazanarak adını 4. tura yazdırdı. Yeşil-beyazlı ekip daha sonra sırasıyla Beyoğlu Yeni Çarşı Sportif Faaliyetleri 3-0 ve Göztepe'yi 2-1'lik skorla geçerek adını son 16 turuna yazdırdı.
Konyaspor tarihinde bir kez de Türkiye Kupası şampiyonu oldu. 2016-17 Türkiye Kupası, Türkiye Kupası turnuvasının 55. organizasyonu olarak tarihe geçerken bu kupanın sahibi yeşil-beyazlı ekip oldu. 31 Mayıs 2017 tarihinde oynanan finalde rakibi İstanbul Başakşehir'i penaltılar sonunda 4-1 yenen Konyaspor, tarihinde ilk kez kupa şampiyonu olmuştu.

Kaynak:Ferhat Türkoğlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum