Konya’nın voleybolda lokomotifi Büyükşehir

Konya’nın voleybolda lokomotifi Büyükşehir

A Milli Voleybol Takımının Avrupa Şampiyonu olmasının ardından voleybola olan ilgi arttı. Konya’da da voleybol branşı ile ilgili yapılan çalışmalar merak konusu oldu. Şehrin profesyonel manada altı voleybol takımı bulunuyor.


Bu takımların en faali ise Büyükşehir Belediyespor olarak ön plana çıkıyor.
Konya Büyükşehir Belediyespor geçtiğimiz sezon 2. lig’de mücadele eden en başarılı ve en genç takım olarak ön plana çıktı. Play-Offlara kadar yükselen genç voleybolcular 1. Lige yükselme şansını son anda kaybetti. Genç oyunculardan kurulu Konya Büyükşehir Belediyespor bu sezon yine 2. Ligde mücadele edecek.
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Konya Büyükşehir Belediyespor antrenörü Rasim Acar şehirdeki voleybol çalışamları hakkında da bilgilendirmede bulundu.
Acar, “ Konya’da şuanda altı profesyonel voleybol takımımız bulunuyor. Konya Büyükşehir Belediyespor takımımız başta olmak üzere, Pema Spor Kulübü, Beyşehir Akademi, Karapınar Anadolu Leoparları ve Seydişehir takımlarımız erkekler 2. liginde mücadele edecek. Bu takımlarımız Kayseri Nevşehir ve Yozgat takımları ile 4. grupta yer alacak. 1. Lig de ise Ereğli Belediyespor bayan voleybol takımımız bulunuyor.

110.jpeg

Büyükşehir Belediyespor olarak geçtiğimiz sezon ligin en genç takımı olarak Play-Off’a kalma başarısı gösterdik. Kulüp olarak alt yapı konusunda çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Kapsamlı bir şekilde devam eden çalışmalarımızda iki genç oyuncumuz da U22 ve U17 milli takımlarında forma giydi. Yıldız, genç, küçük, mini ve midi yaş gruplarımız sezon içerisinde Türkiye finallerinde boy gösterdi. Kulüp sporcularımız okullarındaki performansları ile başarılı sonuçlara imza attı. Konya Büyükşehir Belediyespor olarak çok kısa süre sonra voleybolda büyük bir marka olacağız. Türkiye’nin en büyük voleybol alt yapı kulübü olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu çalışmalarımızın ve başarılarımızın tümünde bizi destekleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a çok teşekkür ediyoruz. Konya halkını genç sporcularımızı desteklemeleri adına maçlarımıza davet ediyorum” dedi
FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.