Konya'nın profesör cenneti belli oldu! Yüzlerce isim var

Konya'nın profesör cenneti belli oldu! Yüzlerce isim var

11 Nisan 1975 yılında kurulan, Konya'nın en köklü üniversitesi olan Selçuk Üniversitesi'nde (SÜ)17 fakültede 537 profesör bulunuyor. Üniversitede en fazla profesör Tıp fakültesi’nde en az profesör ise Hemşirelik ve Turizm Fakültesi'nde bulunuyor

Selçuk Üniversitesi, Konya'nın en köklü üniversitesi olarak biliniyor. 11 Nisan 1975 tarihinde yürürlüğe giren "4 üniversitenin kurulması ile ilgili" 1873 sayılı kanunla kurulan Selçuk Üniversitesi, zaman içinde büyüdü ve bugünlere geldi. Öğrenci sayısı sürekli artan Selçuk Üniversitesi'nde akademik personel sayısı da arttı. 85 binin üzerindeki öğrenci sayısı ve Türkiye'nin en büyük üçüncü kampüsüne sahip olması nedeniyle ülke üniversiteleri arasında Selçuk Üniversitesi ilk sıralarda yer alıyor.

su.jpg

TIP FAKÜLTESİ'NDEKİ 96 PROFESÖR KENDİ ALANINDA MARKA

Selçuk Üniversitesi'nde fakültelerin gelişimleri, akademik kadrolarının güçlülüğü ise farklı oldu. Selçuk Üniversitesi en fazla Tıp Fakültesi ve akademisyenlerinin kalitesiyle ön plana çıktı. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde toplamda 96 profesör bulunuyor. Bu profesörlerin her birinin ise kendi alanında Türkiye genelinde çok başarılı isimler olduğu biliniyor.

BİR DÖNEM MARKAYDI: 6 PROFESÖR KALDI

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde profesör sayısının sürekli azalıyor olması ise dikkatlerden kaçmadı. Birçok profesörün Ankara'ya gittiği öğrenildi. Selçuk Üniversitesi'nin bir dönem en marka olan Hukuk Fakültesi'nde 6 profesör derslere giriyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ'NDE NEREDEYSE HERKES PROFESÖR

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde 65 profesör, İletişim Fakültesi'nde 30 profesör, Teknoloji Fakültesi'nde 16 profesör, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde 41 profesör, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nde 11 profesör, Edebiyat Fakültesi'nde 44 profesör, Turizm Fakültesi'nde 5 profesör, Fen Fakültesi'nde 75 profesör, Veteriner Fakültesi'nde 87 profesör, Hemşirelik Fakültesi'nde 5 profesör, Diş Hekimliği Fakültesi'nde 19 profesör, Güzel Sanatlar Fakültesi'nde 16 profesör, Eczacılık Fakültesi'nde 5 profesör, Eğitim Fakültesi'nde 7 profesör, İslami İlimler Fakültesi'nde ise 9 profesör bulunuyor.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
32 Yorum