Konya'nın o ilçesinde CHP'liler ayaklandı! Halk iki gündür uyumuyor

Konya'nın o ilçesinde CHP'liler ayaklandı! Halk iki gündür uyumuyor

Konya son yılların en çekişmeli seçimlerinden birine şahit oldu. Karapınar ilçesinde CHP'liler ayaklandı. İlçe halkı iki gündür uyumuyor.

Konya'nın Karapınar ilçesinde yerel seçim sonrası ortalık karıştı. Verilere göre AK Parti, Karapınar'ı 381 oyla kazandı. AK Parti'nin ilçedeki en yakın rakibi ise Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) oldu. Yine verilere göre AK Parti ilçede yüzde 44, CHP ise yüzde 42,76 oranında oy aldı. İlçede geçerli 30 bin 594 oyun 13 bin 462'sini AK Parti, 13 bin 81'ini CHP aldı.

ukutmkmtkm.png

CHP Karapınar Belediye Başkan Adayı Gönül Karabacak, Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Karabacak, sayım yapıldıktan sonra ilçe halkı, çevre ilçe ve farklı illerden gelen vatandaşlarla demokrasi nöbetine başladıklarını, bu seçimin kazananının CHP olduğunu ancak yetkililerin yeniden sayıma yaklaşmadığını söyledi. CHP Karapınar Belediye Başkan Adayı Gönül Karabacak, ellerindeki verilerle çıkan sonuçların tutarlı olmadığına dikkat çekti.

adsiz-1.png

YENİDEN SAYIM YAPILINCA SEÇİMİ CHP'NİN KAZANDIĞI GÖRÜLECEK!

CHP Karapınar Belediye Başkan Adayı Gönül Karabacak, seçim gecesinden bu yana Karapınarlıların demokrasi nöbetine başladığını, halkın hakkını alabilmek adına ayaklandığını söyledi.

f2fd0f93-f030-4ca2-be98-6e6eeba3169a.jpg

Savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını, oyların yeniden sayımı için yaklaşık 100 dilekçe verdiklerini belirten Karabacak, “Tekrar ifade ediyorum. Elimizdeki verilerle çıkan sonuç tutarlı değil. AK Parti, seçimi 381 oyla kazanmış görünüyor. Bin 381 geçersiz zarf var. Zarfın içine bir muhtar adayı için iki kağıt koymuşlar. O zarflarda da bize verilen oylar var. Geçersiz zarflar incelenirse sonucun farklı olduğunu herkes görecek. Ancak sandıkların yeniden sayımını kesinlikle istemiyorlar. Biz, yeniden sayım yapılsın diyoruz. Çıkan oya razıyız. Kesinlikle ortada bir sıkıntı var. Sayım yeniden yapılınca seçimi bizim kazandığımızı herkes görecek ama bunu istemiyorlar” şeklinde konuştu.

drkutmktmk.png

GÖRMEDİĞİMİZ TOMAYI BU İKİ GÜNDE GÖRDÜK!

“Bütün Karapınar benim yanımdaysa, AK Parti hangi oyu aldı” diyen CHP Karapınar Belediye Başkan Adayı Gönül Karabacak, daha sonra şunları kaydetti: “Biz, yeniden sayım istiyoruz. Vatandaş, 'biz, hakkımızı yedirmeyiz' diyor. Her gün akşam 20.00 ile 23.00 arasında demokrasi nöbeti tutuyoruz. Karapınar'daki seçim şaibeli bir seçimdir. Adliye önünde bekleyişimiz sürüyor. Hayatımızda görmediğimiz TOMA'yı iki günde gördük. Geçersiz oylar sayılsın. Bu seçimi biz kazandık. Çevre ilçelerden, komşu illerden insanlar haklı mücadelemize destek vermek için yanımıza geliyor. Genel merkezle sürekli irtibat halindeyiz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun telefon numarasına özellikle mesaj attım. Kaç gündür ilçede insanlar uykusuz. CHP'nin tüm belediye başkanlarına çağrıda bulunuyorum; yanımızda olun. Hak gaspı var ortada. Hakkımızı kimseye yedirtmeyeceğiz.”

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum