Konya'nın meşhur marketi kapanıyor! İşte gerekçesi

Konya'nın meşhur marketi kapanıyor! İşte gerekçesi

Konya'da şehrin en bilindik marketlerinden birisi kapanma kararı aldı. Söz konusu karar vatandaşı şaşırttı.

Konya ve Türkiye genelinde market zincirleri güçlenmeye devam ediyor. Yerel marketlerden çok daha güçlü olan ulusal marketlerin şube sayısındaki artış zirveye ulaştı. Konya’da birçok yerel market ulusal zincir maketlere satılırken pek çok markette ekonomik kriz nedeniyle iflas etmeye başladı.

whatsapp-image-2024-02-08-at-14-15-52.jpeg

Konya’da uzun yıllardır hizmet veren bulunduğu konum itibari ile bir sembol haline gelen Akyurt Market kapanma kararı aldı. Beşyol mevkiinde bulunan Akyurt Market kapanacak. Aynı binaya FullGros adıyla yeni market açılacak.

whatsapp-image-2024-02-08-at-14-15-52-1.jpeg

MARKETİN İSMİ DEĞİŞECEK

Beşyol civarında bulunan markette yenileme çalışmalarını gören vatandaşların aklına Akyurt kapanıyor mu sorusu geldi. Ancak Akyurt market aldığı karar ile ismini FullGros olarak değiştirime kararı aldı. Market zinciri neden isim değişikliği kararı aldığı hakkında henüz bir açıklama yapmadı. Yoğun bir yenileme çalışması yapıldığı gözlenen Akyurt markette yeni ismi ile birlikte çok daha kapsamlı ve geniş ürün yelpazeli bir market kurmayı hedefliyor.

whatsapp-image-2024-02-08-at-14-15-51.jpeg

İSTİHDAM KAPISI AÇACAK

Market isim değişikliğine giderken kapısına astığı pankartta yeni iş arkadaşı aranıyor şeklinde ilan yayınladı. Son zamanlarda Türkiye’de artan işsizlik sonrası birçok vatandaş yeni markette çalışmanın iyi bir fırsat olacağını düşünüyor. Marketin çalışanlarına ne kadar ücret ödeyeceği hakkında bilgi bulunmazken vatandaşlar internet üzerinden başvuru da bulunabiliyor.

whatsapp-image-2024-02-08-at-14-15-50-1.jpeg

GROSS MARKETLERİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Gross marketler, toptan satış gerçekleştirdikleri için daha rekabetçi fiyatlar belirler. Aynı zamanda Gross marketler, diğerlerine göre daha büyük olduğu için ürün çeşitliliği ve seçeneği çok daha fazladır. Gross marketlerin diğer özellikleri ise şunlardır. Bir süpermarketin yüzde 10 kadarı personel gider oranı indirim marketinde yaklaşık yüzde 6’dır. Gross Markette ise yüzde 4’tür. Kira oranı ise, süpermarkette yaklaşık olarak yüzde 5’tir. Gerçek indirim marketinde bu oran ise, yüzde 2,5 civarında olarak bilinir. Gross Markette ise, yüzde 3-4 olması gerekir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum