Konya'nın ilçesine adliye sarayı inşa edilecek! 4. kez ihaleye çıkıldı

Konya'nın ilçesine adliye sarayı inşa edilecek! 4. kez ihaleye çıkıldı

Akşehir'e yeni adalet sarayı kazandırılıyor. Daha önce üç kez ihaleye çıkılan projede 4’üncü ihale de yapıldı. AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, “Akşehir Adliyesi işlevini tamamladı. Yeni bina şart. Projenin takipçisiyiz” dedi

Konya Akşehir Adalet Binası yapım işi için 25 Aralık'ta ihale yapıldı. Teklifler değerlendirilecek ve sonuç bildirilecek. Daha önce bu proje için 3 kez daha ihaleye çıkılmış ancak farklı gerekçelerden ötürü hiçbir firma yüklenici olmamıştı. Son ihaleden sonra bir firmanın yüklenici olmasıyla birlikte çalışmalar başlatılacak ve Akşehir'e adalet sarayı kazandırılacak. Yer tesliminden sonra 700 gün içinde Akşehir Adalet Sarayı tamamlanacak. Şehre büyük adalet sarayları yapılması kimi vatandaşlar tarafından takdir görürken kimileri tarafından da ciddi şekilde eleştiriliyor. Vatandaşın bir bölümü ‘Güzel binalar yapılıyor ancak ülkede adalet kalmadı’ eleştirisini yapıyor.

2-2-2.jpg

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN HAYIRLI OLSUN MESAJI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Akşehir Adalet Sarayı ile ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Tunç, şunları belirtti: “Adalet hizmetlerimizin daha kaliteli bir şekilde vatandaşlarımıza sunulması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Konya Akşehir Adalet Sarayımızın yapım ihalesini 25 Aralık 2023'te gerçekleştirdik. Akşehir Adalet Sarayımız; 19 bin metrekare toplam inşaat alanı, bodrum, zemin ve 4 kat, 1’i ağır ceza olmak üzere toplam 9 duruşma salonu, 19 hâkim ve 16 savcı odası, İcra Müdürlüğü, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Nöbetçi Savcılık birimleri, toplam 187 araçlık otoparktan oluşacak. Adalet Sarayımızın, Akşehir ilçemize ve Konyamıza hayırlı olmasını diliyorum.”

AKŞEHİR ADLİYESİ ARTIK İŞLEVİNİ YİTİRDİ

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Akşehir Adalet Sarayı ile ilgili Merhaba Gazetesi'ne bilgiler verdi. Erdem, Akşehir Adalet Sarayı projesinin 2022 yılında yatırıma koyulduğunu söyledi. O dönemki ekonomik dalgalanmalardan dolayı ihaleden bir sonuç alınamadığını söyleyen Erdem, dördüncü ihalenin gerçekleştirildiğini aktardı. “Adalet sarayları yapılıyor ama içi boş, ülkede adalet kalmadı” söylemlerine katılmadığının altını çizen AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, daha sonra şunları kaydetti: “Bu dördüncü ihale. Önceki gün ihalesi yapıldı, sonuçları alınacak. Adalet sarayları önceden merdiven altı yerler gibiydi. Özellikle ilçelerdeki adalet sarayları böyleydi. Çalışma koşulları da güzel değildi. Şimdi ise adalet sarayları gerek binaları gerekse de görev yapanlarıyla da çok daha işlevsel hale geldi. Konya'ya adalet sarayı yaptığımızda o dönem için de 'Çok büyük' dediler. Ne oldu? Bugün Konya Adalet Sarayı şehre yetmiyor. Ek bina talebinde bulunduk. Ciddiyetle takip ediyoruz. Türkiye büyüyor. Gelinen süreçte her şey tüm yönleriyle değerlendiriliyor. Akşehir'e adalet sarayı gerekli yatırımın ötesinde bir durum. İki binadan oluşan Akşehir Adliyesi'nin bir binası 1950'li yıllarda diğeri de 60'lı, 70'li yıllarda yapılmış. Biz, riskli binaları yenilemiş olmak istiyoruz. İşlevi kalmadı artık Akşehir Adliyesi'nin. Bir de bu binalar deprem yönetmeliğinin çok ötesinde. Konya'da birçok devlet dairesini yenilediğimiz gibi Akşehir'de de diğer ilçelerde de yenileyeceğiz.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum