Konya'nın en büyük fabrikasında eylem var! İşçiler maaş zammını beğenmedi

Konya'nın en büyük fabrikasında eylem var! İşçiler maaş zammını beğenmedi

Konya'nın en büyük fabrikalarından biri olan Seydişehir Eti Alüminyum'da işçiler eyleme başladı. Ağır şartlar altında çalışan işçiler, yeni verilen yüzde 56'lık maaş teklifini günün şartlarına göre yetersiz buldu.

Konya'nın önemli üretim merkezlerinden biri olan Seydişehir Eti Alüminyum'da yeni maaş oranı belli oldu. İşçilere yüzde 56 zam teklif edildi. Yüzde 56 oranındaki zammın enflasyon karşısında hızla eridiğini belirten işçiler, fabrika önünde eyleme başladı. Eylem, 6 Şubat Salı günü saat 22.00 saatlerinde başladı. Vardiya değişiminde bir araya gelen işçiler, zam oranının daha da artırılması gerektiği çağrısı yaptı. İşçiler, “Çok şey değil, sadece hakkımızı istiyoruz” dedi.

eti-fabrika.jpg

'AMACIMIZ TAŞKINLIK YAPMAK DEĞİL'

Eylemde olan bir işçi Merhaba Gazetesi'ne konuştu. İşçi, eylemin devam ettiğini, sonuç alana kadar da fabrika önünde bekleyeceklerini belirtti. Eylemlerinin önceki gün gece saatlerinde başladığını söyleyen işçi, şunları kaydetti: “Bizim maaşlarımız 11 bin 500 TL'den başlıyor, 16 bin liraya kadar yükseliyor. Kademe kademe maaş alıyoruz. Yüzde 56 zam teklif edildi.

photo-2024-02-07-10-18-20.jpg

Biz, bu zam oranını kabul etmiyoruz. Geçinebileceğimiz bir maaş istiyoruz. Fabrikada bin 400 işçi var. 300-400 arkadaşımız eylemde. Sonuç alana kadar fabrikanın önünde bekleyeceğiz. Direnişimiz devam edecek. Biz, sadece emeğimizin karşılığını istiyoruz. Amacımız taşkınlık yapmak değil. Metal sektöründe yani ağır bir sektörde işçilik yapıyoruz. Hakkımızı istemekten daha doğal ne olabilir?”

photo-2024-02-07-10-18-20-1.jpg

SEYDİŞEHİR'DE ŞARTLAR SANILANDAN DAHA ZOR!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seydişehir İlçe Başkanı Orhan Özel de işçilere destek olmak için eylem yapılan fabrikanın önüne gitti. Özel, işçilerin servis imkânının olmadığını aktardı. Ağır iş kolunda çalışan işçilerin, çalışma şartlarının çok ağır olduğunu ve yüksek maaşı hak ettiklerini belirten Özel, “İşçilerin talebine karşılık verilmiyor. İşçiler de hakkını aramaya başladı. Biz de fabrikaya geldik. İşçilere destek veriyoruz. Geçim gerçekten zorlaştı. İşçiler, önceki gün saat 22.00'den beri fabrikanın önündeler. CHP olarak biz de süreci yakından takip ediyoruz. Hayat pahalılığı çok fazla. Seydişehir ise tahmin edilenden çok daha pahalı bir şehir. İlçede kiralar çok yüksek. 10 bin liradan başlıyor, 15 bin liraya kadar yükseliyor. İşçilerin maaşının önemli bir kısmı kiraya gidiyor. Bu insanların çocukları var. Mutfak masrafları var. Hak ettikleri ücreti almalılar” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum