Konyalı meşhur firma Almanya'dan 66 milyon liraya makine satın aldı

Konyalı meşhur firma Almanya'dan 66 milyon liraya makine satın aldı

Konya'nın en meşhur firmalarından birisi olan Bera Holding iştiraki Konya Kağıt, Almanya'dan 2 milyon avroya (yaklaşık 66 milyon lira) iki makine satın aldı.

Konya sanayisindeki olumlu gelişmelere bir yenisi daha eklendi. Üretim noktasında yen yatırımlara devam eden dev firmalar, kapasitesini artırıyor. Bera Holding iştiraki olan Konya Kağıt iki yeni makine satın aldığını duyurdu. Konya Kağıt AŞ Güneşli Ambalaj Tesisleri, makine parkuru ve yatırımlarını artırmayı sürdürüyor.

1.jpg

MAKİNE SİPARİŞİNDE ALMAN MARKA TERCİH EDİLDİ

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Konya Kağıt AŞ İstanbul Güneşli Şubesi basım-ambalaj tesislerindeki baskı kapasitesinin yüzde 50 artırılması amacıyla toplam 2 milyon avro tutarında iki adet makine siparişi verildi.

3-001.jpg

Söz konusu makinelerin markası ise Alman devi Heidelberg. Açıklamaya göre, yapılan yatırım ile kapasite artışının yanında bugüne kadar fason hizmet olarak dışarıdan temin edilen kalıp pozlama işlemi tesis bünyesinde gerçekleştirilecek.

2-001.jpg

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Yapılan bu yatırımlar sonrası Güneşli şubesi olarak 2024 yılında ciromuzu 2023 yılına göre yüzde 50 artırma imkanımız olacaktır. 1 adet 2024 model yeni Heidelberg Speedmaster CX 104-6l Ofset Baskı Makinesi ve 1 adet 2016 model, Heidelberg Suprasetter 190 kalıp pozlama makinası sipariş edilmiştir.

4.jpg

20 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulan Konya Kağıt AŞ Güneşli Ambalaj Tesisleri, Konka Ambalaj markasıyla ülke ekonomisine katkıda bulunmak ve istihdamı artırmak amacıyla kuruldu. 1996 yılından bu yana sürekli hedeflerini aşan şirketimiz kalite, çevrecilik ve müşteri memnuniyeti gibi ilkelerinden ödün vermemiştir. Bu ilkeler doğrultusunda dünyaya ihracat yapmaya devam eden Konya Kağıt Ambalaj Tesisleri, sadece Türkiye'de değil dünyada da bir marka olma yolunda ilerlemektedir. Yıllık 20 bin ton işleme kapasitesi bulunan Güneşli Ambalaj Tesisleri, yüksek teknoloji makine parkuru ile maksimum verim ve minimum maliyetle gıda, züccaciye, elektronik, araba yedek parça, küçük ev aletleri gibi sektörlere hizmet vermektedir."

Konya Kağıt, son yıllarda artan kapasitesiyle sektöründe liderler arasında yer alıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum