Konyalı isim meşhur futbol takımını satın aldı! Hedefi 5 yıl içinde Premier lig

Konyalı isim meşhur futbol takımını satın aldı! Hedefi 5 yıl içinde Premier lig

Konyalı futbol adamı Mustafa Sağdıç yeni bir yatırım hayata geçirerek ünlü futbol takımını satın aldı

Profesyonel futbolculuk kariyerinin ardından antrenörlük futbolcu izleme ve analiz alanlarında çalışmalarına devam eden Sağdıç İngiltere Premier Ligde futbol oynayan yıldız oyuncu ile ortak olarak Nijerya’da faaliyet gösteren süper lig takımını satın aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mustafa Sağdıç satın aldıkları bu kulüp ile Afrika futbolu ve Avrupa futbolu ile köprü kurmak istediklerini ifade etti.
Sağdıç şunları söyledi: “
Profesyonel olarak yaklaşık 13 yıl kadar futbol oynadım. Kombassan Konyaspor, Siirt Jetpaspor, Adanaspor Elazığspor gibi kulüplerde oynadıktan sonra sakatlığımdan dolayı futbolu bırakmak zorunda kaldım.
Daha sonra da profesyonel futbol hayatımı scouting ve antrenörlük olarak devam ettirdim. Ingiltere de PFSA’dan antrenörlük belgemi aldım. Yani scouting artı rakip analiz antrenörlüğü. Daha sonra da Amerika Birleşik Devletleri’nden A antrenörlük belgesini aldık. Şu anda futbolun içerisindeyiz, futbolcu izlemeye devam ediyoruz, katkı sunmaya devam ediyoruz Türk futboluna.
Şu anda İngiltere'de Premier Ligi’nde, Belçika Ligi'nde Almanya Liginde, Portekiz Liginde futbol oynayan oyuncularımızla birlikte bir proje başlattık. Nijerya'dan bir kulüp satın aldık. Bu kulübümüz Katsina United. Bu takımın ardından ikinci bir kulübümüzü kurduk AJ Footbal Club. Nijerya’da amacımız bu kulüpte iyi oyuncuları birleştirip bir araya getirip kaliteli genç yetenekleri Avrupa fuboluna, dünya futboluna sunmak. Bu proje üzerinde çalışıyoruz.

whatsapp-image-2023-10-03-at-10-52-16.jpeg

ORTAKLARIM İNGİLTERE PREMİER VE BELÇİKA LİGİ’NDE FUTBOL OYNUYOR
Diğer iki ortağım profesyonel olarak hala futbol hayatını sürdürüyor. Birisi Premier Lig'de şampiyonluklar yaşamış hatrı sayılır bir kulüpte futbol oynuyor. Birisi de Belçika'da futbolun hayatını sürdürüyor.
Futbolun içerisinde olan arkadaşlarımız ile birlikte Nijerya merkezli olarak tüm afrika futbolunu tarayarak. Yetenekli gençlerimizi takımımıza kazandıracağız. Ardından Avrupa ve Türk futboluna kazandıracağız.

whatsapp-image-2023-10-03-at-11-02-16-1.jpeg

HEDEFİMİZ PREMİER LİG’DEN TAKIM SATIN ALMAK
Bu projemizi beş sene içiresinde gelişitirip nasipse Championship veye Premier Lig’den bir takım alma hedefimiz var.
Şu anda 60, 70 civarında oyuncu var. Bunların hepsi hemen hemen en üst seviyede. Bu oyuncularımızı İngiltere Premier Lig olsun ondan sonra Portekiz Ligi Fransa Ligi’ne transfer ediyoruz. Zaten Premier Lig'de, Hollanda'da Ajax, Porto ve Braga ile yazışmalarımız tamamlandı. Bunlarla zaten yazışmalarımız tamamlandı, protokol imzalanacak ve Türkiye Süper Ligi’nden de ilgi gösteren kulüplerimiz var. Özellikle İstanbul’dan büyük bir kulübümüz ciddi olarak ilgileniyor.

whatsapp-image-2023-10-03-at-10-51-13.jpeg

KONYASPOR’UMUZA DA KAZANDIRMAK İSTİYORUZ
Gönül ister ki Konya'mıza Konya sporumuza da kazandıralım ama tabi ki bu yönetimsel bir şey olduğu için kulübün bakış açısı nedir onu bilemiyoruz. Bu proje dünya futbolunda ses getirecek bir şey olacak. Konya spor veya türk takımları için söylüyorum bütçelerine katkı sağlayacak hem de imajını artıracak. Dünyaya genç futbolcu servis eden üreten kulüp olarak onu yıllarca işte Ajax olsun, Porto olsun. Bu şekilde yaptılar. Ama onlar gidip arayıp buluyordu. Biz şimdi ayaklarına getiriyoruz bu hizmeti. Türkiye'de bu iş profesyonel yapılmıyor.

whatsapp-image-2023-10-03-at-11-18-32-001.jpeg

Biz onlar adına tüm Afrika'yı taramış olacağız. Tabiri caizse hazır bir şekilde çok daha uygun maliyetleri futbolcu olarak hizmetlerine sunacağız. Bu değerlendirmekte Türk kulüplerine, başta kendi kulüplerimize kalmış. İleriye dönük inşallah güzel çalışmalarımız olacak bundan sonra da.
FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum