Konyalı iki meşhur firma konkordato ilan etti! İsimleri herkesi şaşırtacak

Konyalı iki meşhur firma konkordato ilan etti! İsimleri herkesi şaşırtacak

Küresel ekonomik krizin sonucunda Türkiye genelinde konkordato ve iflaslarda rekor artış var. Son olarak Konyalı iki meşhur firma konkordato ilan etti. Bu firmalardan birisi mobilya sektöründe, diğeri tarım sektöründe faaliyet gösteriyor.

Ekonomik kriz pandemiden sonra etkisini artırırken bundan en çok etkilenen ülke Türkiye oldu. Küresel ekonomideki küçük bir olumsuz etki bile ülke ekonomisini sarsacak boyutta etki gösteriyor.

domino-etkisi-iflas.jpg

Nakit para akışının azalmasıyla dev firmaların sıkıntısı kritik seviyeye yükseliyor. Son 9 aydır dünya ve Türkiye genelinde iflas eden ya da konkordato ilan eden firma sayısında rekor artış yaşandı. Yerli ve yabancı yatırımcıların en büyük korkusu ise nakit döngüsünün yavaş olduğu ülkeler.

iflas-merhaba.webp

Türkiye'de faiz oranlarının zirveyi görmesi en çok üreticiyi etkiledi. Bankalardan finansman temin edemeyen şirketler borçlarını ödeyemiyor. Bu durumdan kurtulmanın tek çaresi ise konkordato ilan etmek. Eğer konkordato çare olmazsa firmalar iflasını ilan ediyor.

iflas-4848844.jpg

Son olarak Konya'da tarım sektörünün lider tedarikçileri arasında yer alan bir firma daha konkordato ilan etti. Üstelik ayın gün Konya'da faaliyet gösteren bir de mobilya üreticisi konkordato ilan etti. Bu firmaların konkordato ilan ettiğini duyan sektör temsilcileri ise çok şaşırdı.

zenio-1.webp

Özellikle mobilya üreten Konya firmasının ciddi bir iş hacmi olduğu söyleniyor. Ekonomik krizin etkileriyle firmaların konkordato ilan ettiği belirtiliyor. Konkordato ilan eden mobilya üreticisinin ismi Zenio Mobilya.

zenio-2.webp

Ev ve bahçe mobilyası üreten firma, bu ürünleri internet üzerinden 81 kente satıyordu. Hatta bazı ürünleri Koçtaş ve Vivense mağazalarında bile müşterilerin beğenisine sunuluyordu. Konya 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, konkordato başvurusu yapan Zenio Mobilya hakkında 3 ay süre ile geçici mühlet kararı verdi.

zenio-001.jpg

Konkordato ilan eden diğer firma ise tarım sektöründe faaliyet gösteriyor. Son teknoloji drone ile ilaçlama hizmeti veren firma, aynı zamanda sulama sistemlerini de pazarlıyordu. Tarım ilacı, tohum ve gübre satan firma Konya'nın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteriyor.

bereket-tarim.jpg

Ereğli Bereket Tarım konkordato başvurusu yapmıştı. Konya 2. Asliye Ticaret Mahkemesi firma hakkında 1 yıl konkordato kesin mühlet kararı verdi.

Ekonomi uzmanlarına göre piyasadaki finansman sorunundan dolayı iflas ve konkordatolar artabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum