Konya'daki en meşhur AVM satıldı! İşte detaylar

Konya'daki en meşhur AVM satıldı! İşte detaylar

Konya'nın ilk modern Alışveriş Merkezi'ndeki kiralanabilir alan satışında önemli detaylar yer aldı. İşte satışa ilişkin bilgiler...

Türkiye genelinde faaliyet gösteren AVM'lerin sayısı son yılda hızlı artış gösterdi. Vatandaşın olmazsa olmazları arasına giren AVM'ler neredeyse tüm şehirlerde bulunuyor. Ticaretin çok canlı olduğu bu alanlarda dönem dönem hisse satışları gerçekleştirilebiliyor.

adana-m1-2.jpg

Son olarak Türkiye'de 2 AVM'nin satıldığı bilgisi paylaşıldı. Söz konusu AVM'lerden birinin Konya'da faaliyet gösteriyor olması dikkatlerden kaçmadı. Satılan AVM'lerin ilki Adana'daki M1 Adana AVM oldu.

ADANA'DAKİ EN BÜYÜK AVM SATILDI

Paraanaliz.com'da yer alan habere göre, uluslararası ticari gayrimenkul danışmanlık şirketi Cushman & Wakefield | TR International, 3 aylık süreçte 2 büyük AVM’de payların satışını tamamladı.

adana-m1.jpg

Cushman & Wakefield | TR International, Adana’da Beymen Business, Marks & Spencer, Nike ve Sephora gibi Türkiye’nin ve dünyanın en önemli markalarını barındıran mağaza karmasıyla bölgesel çeşitliliğin merkezi olan M1 Adana AVM’deki METRO PROPERTIES’e ait paylarını ve bu paylara tekabül eden 38 bin 565 metrekarelik kiralanabilir alanın satış işlemini gerçekleştirdi.

m1-konya-3.jpg

KONYA'NIN İLK MODERN AVM'SİNDEKİ PAYLARIN SATIŞI TAMAMLANDI

Listede yer alan diğer AVM ise Konya'da faaliyet gösteriyor. Kentin ilk modern AVM'si olarak bilinen ve 2003 yılında hizmete açılan M1 Konya AVM'de büyük bir satışa imza atıldı.

m1-konya.jpg

Bu kapsamda METRO PROPERTIES'e ait payları ve bu paylara tekabül eden 23 bin 61 metrekarelik kiralanabilir alanın satışını tamamlandı. Söz konusu alan M1 Konya'nın neredeyse 3'te 1'ine tekabül ediyor. Bu satışla Türkiye'de her iki AVM'deki satışlar 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmış oldu. Cushman & Wakefield | TR International Yönetim Kurulu Başkanı Tuğra Gönden, "2022 yılında da M1 Gaziantep AVM ve Ada Outlet’in satışını tamamlamıştık. 2024 yılı için bu alanda yeni gelişmeler gündeme gelebilir" dedi. Son yıllarda Türkiye'de yatırım maksadıyla birçok AVM el değiştirebiliyor.

Konya M1 AVM'yi satın alan kişilerin isimleri ise açıklanmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
59 Yorum