Konya'daki billboardlarda harita skandalı! 12 bin liraya arsa satacaklar

Konya'daki billboardlarda harita skandalı! 12 bin liraya arsa satacaklar

Konya'nın en büyük inşaat firmalarından biri olan Dağ Holding, KKTC'de yeni bir projeyi hayata geçireceğini duyurdu. Billboardlara girilen reklam çalışmasında ise skandala imza atıldı.

Türkiye'nin farklı şehirlerinde büyük projelere imza atan Dağ Holding, yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. 3 Şubat'ta gerçekleştirilen programla, Kuzey Kıbrıs'ta 'New Cyprus Lands' isimli proje tanıtıldı. Şehrin birçok noktasındaki billboardlara projenin reklam çalışmaları girdi. Reklam çalışmasında da büyük bir hataya imza atıldı. Kıbrıs'ın haritası bütün olarak verildi. Bu haritanın, Türkiye'nin resmi devlet politikasına ters olduğu bilinirken, görselin billboardlarda nasıl yer aldığı, bu reklama nasıl izin verildiği de merak konusu oldu.

photo-2024-02-06-10-14-22.jpg

REKLAM ÇALIŞMASINDAKİ HARİTADA BÜYÜK SKANDAL!

Billboardlara giren reklam çalışmasında ise büyük bir hataya imza atıldı. Çalışmada Kıbrıs'ın genel haritasına yer verildi. Dağ Holding tarafından şehrin farklı noktalarına asılan bu reklam çalışması, tepkileri de beraberinde getirdi. Kıbrıs'ın haritasının genel verilmesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) ayrı belirtilmemesi krize neden oldu. Dünyanın kabul ettiği ancak Türkiye'nin resmi devlet politikasına ters olan bu haritaya, reklam çalışmasında neden yer verildiği, bu reklamın billboardlarda nasıl yayınlandığı da merak konusu oldu.

REKLAM VEREN DE REKLAMA İZİN VEREN DE SORUMLU VE SUÇLU!

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi ve NATO Kapsamlı Savunma Masası Temsilcisi Doç. Dr. Erdal Arslan, bu haritanın Avrupa Birliği (AB) ve Yunanistan yaklaşımı olduğunu söyledi. Bu yayına izin verenlerin de, billboardları kiraya verenlerin de en az reklam veren kadar sorumlu ya da suçlu olduğunu dile getirdi. Aslan, “Konya, bunu asla kabul edemez. Görsel doğru değil. Kıbrıs'ı tek parça gösteren bir reklam çalışması var. Uygun değil bu. Çok çok yanlış bir görsel. O topraklar için şehitler verdik biz. Bu, Türkiye'nin 40 yıllık tezini çürüten bir harita. Bu haritada KKTC ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin ayrı şekilde gösterilmesi gerekirdi. Bu reklamların bilboardlardan acilen kaldırılması gerekiyor” dedi.

photo-2024-02-06-10-14-19.jpg

12 BİN TL TAKSİT FIRSATIYLA ARSA SAHİBİ OLUNACAK

New Cyprus Lands isimli projenin detaylarına da ulaşıldı. Projenin hayata geçirileceği noktanın yılın 300 günü güneşli, temiz havasıyla cenneti andıran doğasının olduğu belirtildi. En önemli turizm alanlarına kolay erişim imkânı olduğu da tanıtım filminde dile getirildi. Filmde Kıbrıs'ın eğlenceli yaşam vurgusu da yapıldı. Yüksek yatırım potansiyelinin olduğu da ifade edildi. New Cyprus Lands'ın Ercan Havaalanı'na 10 dakika mesafede olduğu da kaydedildi. Lefkoşa'ya 15 dakika uzaklıkta yer aldığı söylendi. New Cyprus Lands'ın çevresinde 75 bin öğrencinin yaşadığı da aktarıldı. Bölgenin çok değerli olduğu ve master planının yapıldığı öğrenildi. Dağ Holding, müşterilerine 5 yıla varan vade imkânı sunduğunu duyurdu. 12 bin TL taksit fırsatıyla Konyalıların arsa sahibi olacağı belirtildi. Bu projenin bir fırsat olduğu döviz kazandırıp, TL harcattığı kaydedildi. Arsalar için müstakil tapu fırsatı sunulduğu söylenirken, tatil tadında yatırım olacağı vurgulandı.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Kaynak:İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum