Konya'da uçak satışa çıkarıldı! Arabadan daha ucuz

Konya'da uçak satışa çıkarıldı! Arabadan daha ucuz

Konya Tuzlukçu'da 10 yaşındaki bir paramotor satışa çıkarıldı. Paramotor için 340 bin TL istendi. Orijinal Alman malı olan Fresh Brezze Xcitor Tandem Paratirike 72 beygir paramotor için ilana, “Benzini koy, uçmaya başla” yazıldı.

Konya'da otomobil, kamyon, motorun yanı sıra, hava araçları da satılıyor. Hava taşıtları arasında en hafif ve en kolay hareket ettirilebilen araçlardan biri olan paramotor Konya'da satışa çıktı.

euieaueatetet.png

Dünya markası, Xchor, Fresh Brezze orjinal Alman malı olan paramotor için ilana “Muhteşem bir güç canavarı” yazıldı. Paramotorun 72 hp, elektrik marşlı ve puul startlı olduğu belirtildi. İlanda ayrıca şu ifadelere yer verildi: “4 pallı compozit pervane, motor saati ortalama 60 saatte. Uzun yıllar kullanabileceğiniz bir tirike. Kanat 500 kilogram limitli 20- 30 saatte takım halinde. Benzini koy, uçmaya başla.”

utautzu.png

PARAMOTOR NEDİR?

Bir hava aracı olan paramotor, hava taşıtları arasında en hafif ve en kolay hareket ettirilebilen araçlardan sayılabilir. Paramotor, motorlu bir yamaç paraşütünün ("PPG") koşum takımı ve itici kısmının genel adıdır.

euaeueau.png

İki temel tip paramotor vardır: ayakla fırlatma ve tekerlek fırlatma. Ayakla fırlatma modelleri, koşum takımı, yakıt deposu, motor ve pervaneli bir şasi içerir. Koruyucu ağa sahip bir kasnak öncelikle hatları pervanenin dışında tutar. Ünite, Yamaç paraşütünün karabinalarla tutturulduğu büyük bir sırt çantası gibi giyilir.

ukeodmnlnl.png

Tekerlek fırlatma üniteleri, kendi motorlarına sahip komple üniteler olarak veya bir ayak fırlatma paramotoruna eklenti olarak gelir. Genellikle 3 (üç tekerlekli) veya 4 (dörtlü) tekerleği vardır ve bir veya iki yolcu için koltuklar bulunur. Bunlar, genellikle çok daha ağır, daha güçlü ve farklı direksiyona sahip motorlu paraşütlerle karıştırılmamalıdır.

SAİT ÇELİK

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum