Konya'da suya son 6 ayda 3 kez zam geldi! Yeni tarife belli oldu

Konya'da suya son 6 ayda 3 kez zam geldi! Yeni tarife belli oldu

Konya'da yeni yılın ilk zammı suya geldi. Vergisiz 18 lira 39 kuruş TL olan suyun yeni zamla birlikte metreküpü 20 lira 58 kuruş oldu. Şehirde su faturaları, elektrik faturalarından yüksek gelmeye devam ediyor

Hayat pahalılığı artıyor. Temel tüketim ürünleri zamlanırken, vatandaşın alım gücü ise düşüyor. Kira, mutfak masrafı, faturalar vatandaşı hayli zorluyor. Konya'da bir dönem elektrik faturaları, su faturasından yüksek gelirken, şimdi tam tersi bir durum yaşanıyor. Su faturaları, elektriğe göre daha yüksek geliyor. Suyun metreküp fiyatının 3 ayda bir artması, faturaları da şişiriyor. Konya'da suya en son ekim ayında bir zam yapılmıştı. Ekim'de suya yüzde 24 oranında zam gelmişti. Vergisiz metreküpü 14 lira 82 kuruş olan suyun yeni fiyatı 18,39 TL olmuştu. Ekim'den önce ise temmuz ayında su zamlanmıştı. 2023 yılının temmuz ayından önce de nisan ayında zam gelmiş, o dönemde suyun metreküp fiyatı 3 lira 80 kuruş artmıştı. Mesken aboneler için 2023 yılının ilk döneminde suyun metreküpü 12 lira 70 kuruştan satılıyordu. 2023 yılının ocak ayında da suya yüzde 45 oranında zam yapılmıştı. Konya'da suya yüzde 12 zam geldi. Şehir merkezinde vergisiz suyun metreküp fiyatı 18 lira 39 kuruştan, 20 lira 58 kuruşa yükseldi.

Güncel zamlı tarife:

adsiz-4.png

KARAR ALINDI: 3 AYDA BİR SU FİYATLARI GÜNCELLENECEK!

3 ayda bir suya düzenli zam gelmesiyle birlikte su faturaları alışılmışın aksine elektrik faturasını solladı. Konya'da vatandaşa su faturası, elektriğe göre daha yüksek geliyor. Son zamla birlikte vatandaş bu ay daha yüksek su faturası ödeyecek. Birçok vatandaş, “Kullanım aynı ancak fatura eskiye göre çok yüksek geliyor” serzenişinde bulunuyor. Konya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı KOSKİ Genel Müdürlüğü, fiyatlarını 2022 Kasım Genel Kurulunda alınan karar gereği, her yılın Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında olmak üzere 3 ayda bir TÜFE oranında güncelliyor.

2023 OCAK'TA YÜZDE 45, 2024 OCAK'TA YÜZDE 12 ZAM!

Geçen yıl ocak ayında suya yüzde 45 zam gelirken, 2024 yılının ilk gününde suya yüzde 12 zam yapıldı. Yüzde 12 son zam, 2023 yılının ocak ayında ve 3 ayda bir yapılan diğer zamların en düşük zammı oldu. Yine de Konyalıların su faturası yüksek geliyor. Konya'da birçok vatandaş, su faturasının arttığını belirterek, bu duruma tepki gösteriyor. Konya'da yeni zamla birlikte vergisiz 1 metreküpü 20 lira 58 kuruş olan suyun, vergilerle birlikte 23,50 TL'ye çıktığı hesaplandı.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum