Konya'da meşhur firmanın dondurma ve kola dolapları kaldırılıyor!

Konya'da meşhur firmanın dondurma ve kola dolapları kaldırılıyor!

Şehirde 3 aydır kararlılıkla sürdürülen boykot, meyvelerini veriyor. Birçok esnaf, boykot edilen firmaların içecek ve dondurma dolaplarını iade etmeye başladı, raf anlaşmaları iptal edildi.

Konya, esnafıyla ve vatandaşıyla Gazzelilerin yanında olmaya, İsrail'e karşı durmaya devam ediyor. Esnaflar, İsrail menşeli ürünlerin satışını yapmama konusunda hassasiyet gösterirken, vatandaş da bu ürünlerden ve İsrail'e destek veren firmaların ürettiği ürünlerden uzak kalmaya çalışıyor. Konya'daki esnaflar, bugünkü kazancını Gazze'ye gönderiyor. Birçok esnaf, içecek grubundaki firmalarla yeni raf sözleşmesi imzalamıyor. Birçok esnaf, ayrıca boykot edilen firmaların dondurma ve içecek dolaplarını iade etmeye başladı.

esnaftan-boykot-karari-bu-is-yerinde-israil-urunleri-satilmaz-753b9950.jpg

İÇECEK FİRMALARININ YIL SONU KOTASI İLK KEZ TUTMADI!

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) Konya Şube Başkanı Latif Işık, esnafın Gazze konusunda duyarlılığının olmasının büyük önem taşıdığını söyledi. İsrail'e en büyük zararın ekonomik olarak verileceğini hatırlatan Başkan Işık, “İsrail menşeli ürünleri ve İsrail'e destek olan ülkelerin ürettikleri ürünü satmamak lazım” dedi. Esnafın hassasiyeti kadar vatandaşın da bu konuda duyarlılığını sürdürmesi gerektiğinin altını çizen Işık, “Hepimize görev düşüyor” şeklinde konuştu.

img-7398-1440x1080-1.jpg

“2 ay önce Merhaba Gazetesi'ne konuşmuş, Konya'da boykotun sonuç verdiğini dile getirmiştik. Vatandaşın hassasiyetinden ötürü İsrail menşeli ürünlerin satışının şehrimizde yüzde 35-40 oranında azaldığını söylemiştik” diyen ESDER Konya Şube Başkanı Latif Işık, konuşmasını şöyle sürdürdü: “2 ay geçti ve bu oranın yüzde 40'ın üzerinde olduğunu söyleyebiliriz. İsrail menşeli ürünlerin satışı Konya'da sürekli azalıyor. Özellikle içecek grubu ürünlerine insanımız yaklaşmıyor. İçecek firmalarının yıl sonu kotaları, hedefleri olur. Genelde Konya'da yıl sonunda firmalar hedeflerine ulaşırdı. İlk kez bu yıl bu hedef tutmadı. Şubat ayında olmamıza rağmen kota tutmadı.”

latif-isik.jpg

İÇECEK VE DONDURMA DOLAPLARI İADE EDİLMEYE BAŞLANDI

Birçok esnafın Gazze meselesinde duyarlılığına şahit olduğunu dile getiren Başkan Işık, “Bu duyarlılık sürdürülmeli” diye konuştu. Işık, ayrıca şunları kaydetti: “Havalar ısınıyor. Normal şartlarda bu dönemde içecek grubuna daha fazla ilgi gösterilir. Ancak ifade ettiğim gibi insanımız İsrail menşeli içecek grubu ürünleri boykot ediyor. Yerli mallara yöneliyor. Birçok esnaf arkadaşımız dondurma ve içecek dolaplarını iade ediyor. Bunu son günlerde daha çok duyar olduk. İçecek firmalarıyla esnaflar arasında raf, dolap anlaşması yapılırdı. Birçok esnaf, bu yıl firmaların bu teklifini de reddetti.”

KONYA'NIN BUGÜNKÜ KAZANCI GAZZE'YE GÖNDERİLECEK

Konya esnafları, bugün bir farkındalığa imza atacak. 8 Şubat Perşembe günü, yani bugün şehirde 'Bir günlük kazancım Gazze'ye' projesi uygulanacak. Kampanyaya katılan tüm esnaflar, tüccarlar, sanatkârlar ve iş adamları proje ortağı olan STK’lar vasıtasıyla o günkü kazançlarını Gazze’dekilere gönderecek.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum