Konya'da etliekmek hamuruna bu tarihte zam gelecek! Yeni fiyat 15 TL

Konya'da etliekmek hamuruna bu tarihte zam gelecek! Yeni fiyat 15 TL

Son artışla birlikte etliekmeğe yüzde 28,5 oranında zam geldi. Konyalılar, “180 liraya etliekmek mi olur” dedi. Mahalle arasındaki esnaflar da lokantalardan daha ucuza sattığı etliekmeğe zam yapmak zorunda kaldı

Konya’nın meşhur lezzetlerinin başında gelen, Konya'ya gelenlerin tatmadan şehirden ayrılmadığı etliekmek, artık lüks olmaktan da çıktı. Son zamla birlikte Konya'da tek etliekmek 180 lira oldu. Zamdan önce etliekmeğin fiyatı 140 TL'idi. 180 TL olan bıçakarası, 200 liraya yükseldi. Konyalılar, bu fiyat artışına tepki gösterirken, “Allah aşkına, 180 liraya etliekmek mi olur” dedi. Yine birçok Konyalı, “1 hafta yemeyin, bakın fiyatlar nasıl düşüyor” çağrısı yaparak, fiyatların yükselmesini eleştirdi.

11-3-ali-osman-karamercan.jpg

RAMAZAN BİTENE KADAR HAMURA ZAM YOK! SONRASINDA GELECEK

Konya'da lokantalarda satılan etliekmeğe en son 2023 yılının Kasım ayında zam gelmişti. Etliekmek ve Konya böreği, 140 lira olmuştu. Bıçakarasının fiyatı da 180 liraya yükselmişti. 3 ay geçmeden etliekmeğe bir zam daha yapıldı. Tek etliekmeğin fiyatı, 140 liradan, 180 liraya çıkarıldı. Bıçakarasının fiyatı da 180 TL'den, 200 liraya yükseltildi. Konyalılar, bu karara tepki gösterirken, “Artık dışarıda etliekmek yemek, misafir ağırlamak hayal olmaktan çıktı” dedi. Konyalıların tepkisinin daha da artmaması için 180 gram ve 11 lira olan etliekmek hamurunda fiyat değişimine gidilmedi. Edinilen bilgilere göre etliekmek hamuru, Ramazan sonuna kadar 11 liraya satılmaya devam edilecek. Ramazan ayından sonra etliekmek hamuruna da bir zam bekleniyor. Etliekmek hamurunun 14-15 liraya dayanması bekleniyor.

11-2.jpg

MAHALLE ESNAFLARINDA DA FİYAT ARTTI! 120-130 LİRA OLDU

Lokantalarda tek etliekmek fiyatının 180 lira olmasının ardından mahalle esnafları da etliekmeğe zam yapmak zorunda kaldı. Lokantalara göre bayağı hesaplı satış yapan birçok mahalle esnafında tek etliekmek ortalama 90 liraya satılıyordu. Esnafların fiyatı, 120-130 TL'ye çıkardığı görüldü.

KARAMERCAN: LOKANTACILAR ZOR DURUMDA

Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, etliekmek fiyatlarıyla ilgili Merhaba Gazetesi'ne konuştu. Karamercan, “Bu yeni alınmış bir karar değil. Aslında etliekmeğin fiyatını biz 3 ay önceden belirlemiştik. 180 lira demiştik” dedi. “Sadece esnafımız bu tarifeyi uygulamıyordu, yeni yeni hayata geçmeye başladı” diyen Başkan Karamercan, bugünleri gördüklerini, onun için 3 ay önce böyle bir karar alındığını söyledi. İşçi maliyetlerinin çok yükseldiğine dikkat çeken Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, kira giderlerinin de aşırı arttığını belirtti. Katma Değer Vergisi'nin (KDV) yüzde 8'den, 10'a yükseldiğini dile getiren Başkan Karamercan, ayrıca şunları ifade etti: “180 lira da eridi. Lokantacılar zor durumda. Sebze fiyatları arttı. Asgari ücret yükseldi. Et kesim fiyatları tavan yaptı. Dediğim gibi dükkân kiraları arttı. Bir kilo dana kıyma 450 TL oldu. Bir kuzunun kesim fiyatı 350, dananın kesimi 300 liraya yükseldi. Birçok ürünün fiyatı, aldı başını gitti.”

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum