Konya’da değişmeyen basketbol klasiği

Konya’da değişmeyen basketbol klasiği

Konya’da basketbol bir türlü tutunamıyor. Basketbolun en üst liglerinde mücadele eden Konya takımları belli bir süre sonra kapanıyor.

Türkiye Basketbol  1. Liginde mücadele eden ve geçtiğimiz sezon Süper Ligin kapısından dönen Selçuk Basketbol maddi problemlerle boğuşuyor. Konya’da basketbol  bir türlü tutunamıyor.  Basketbolun en üst liglerinde mücadele eden Konya takımları belli bir süre sonra kapanıyor.  Selçuk Üniversitesi, Torku Konyaspor Basketbol  kulüpleri kapanırken son olarak Selçuk Basketbol  kulübü kapanma tehlikesiyle karşı karşıya.

BASKETBOLDA KAPIYA KİLİT VURULUYOR

Konya basketbolunda Daha önce Kombassan Konyaspor kulübü lige katılım payı ödenememesi nedeni ile faaliyetleri durdurmuş sonrasında kulüp kapanmıştı. Daha sonra ise Selçuk Üniversitesi Süper Ligde mücadele etti  Selçuk Üniversitesi  Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi olarak 2008-2009 sezonunda küme düştü.  2012-13 sezonu itibarıyla TB2L'de, Torku'nun sponsor olmasıyla Torku Selçuk Üniversitesi ismiyle mücadele eden kulüp Erdemirspor'in haklarını alarak Beko Basketbol Ligi'nde mücadele etmek için Türkiye Basketbol Federasyonu'na başvuran takımın onayı kabul edilmiş ve 2013-14 sezonunda Beko Basketbol Ligi'nde mücadele etmeye hak kazanmıştı.  Kulüp 06.09.2014 tarihinde yapmış olduğu genel kurul ile birlikte ismini Torku Konyaspor Basketbol Kulübü olarak değiştirdi. Takım 2015-16 sezonunda Basketbol Süper Ligi'nden TB1L'ye düştü. 24 Haziran 2016 tarihinde TB1L'den çekilerek EBBL'de oynayacağını beyan ederek ligden çekildi ve kulüp faaliyetlerini sonlandırdı.

SELÇUK BASKET DE SIKINTIDA

Konya basketbolu bir kez daha mali sıkıntılarla boğuşuyor.  Selçuk Basket dağılma tehlikesi ile karşı karşıya. Sezon başından bu yana para alamayan ancak şu ana kadar çalışmalarını aksatmayan oyuncular, antrenman boykotuna başlama kararı aldı. Maaşlar ödenmediği için oyuncuların serbest kalması ve dolayısıyla da takımdan ayrılacağı konuşuluyor. Büyük bir kriz yaşayan Selçuklu Basket, yok olma tehlikesi ile karşı karşıya bulunuyor.  Sponsor noktasında sıkıntılar yaşayan Selçuklu Basket, şehirden hem maddi hem de manevi hiçbir destek bulamadı.

FERHAT TÜRKOĞLU

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum