Konya'da daire satışları dibi gördü! Fiyatlar 1 ayda yüzde 12 düştü

Konya'da daire satışları dibi gördü! Fiyatlar 1 ayda yüzde 12 düştü

Türkiye genelinde daire satışlarında önemli oranda azalma var. Fiyat yükselişinden kaynaklı bu durumun Konya dahil birçok ilde meydana geldiği söyleniyor.

Türkiye'de ekonomik krizin etkileriyle birçok sektörde sıkıntılar devam ediyor. Ticaretin durma noktasına geldiği emlak ve otomotiv sektörüyle ilgili yeni açıklama geldi.

Sahibinden.com ile Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi'nin (BETAM) hazırladığı sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü araştırmasının şubat sonuçları açıklandı.

Rapora göre, ülke genelinde fiyatlar geçen yıla göre yüzde 12,1 düştü. Cari konut fiyatlarındaki artış oranı incelendiğinde ise ocak ayına kıyasla ülke genelinde 8,8 puan azalarak yüzde 46,9'a düştü.

konya-333.jpg

2020 Mayıs'tan itibaren sürekli artan ülke genelindeki reel konut fiyat endeksinin 2023 Temmuz'dan bu yana gösterdiği düşüş 2024 Şubat'ta da devam etti. Reel konut fiyat endeksi şubatta ocak ayına kıyasla 4,2 puanlık azalışla 173,5 oldu.

Ocaktan şubata enflasyon oranı yaklaşık yüzde 4,5 olurken Türkiye genelinde cari konut fiyat artışı aynı dönemde yüzde 2,1'de kaldı. Son aylarda cari konut fiyatları sistematik olarak enflasyonun altında kaldığından reel fiyatlar azalıyor.

Konya dahil birçok kentte daire satışları azaldığı için bu durumun ortaya çıktığı söyleniyor. Ekonomi uzmanlarına göre emlak sektöründe fiyat düşüşü bir süre daha devam edecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum