Konya'da bu okuldan mezun olanlar 30 bin lira maaşla iş buluyor

Konya'da bu okuldan mezun olanlar 30 bin lira maaşla iş buluyor

Konya'da mezun olduktan sonra yüksek maaşla iş sahibi olunabilen okul ilgi çekiyor. İşte okulun ismi ve özellikleri.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu ve yardımcıları, NEÜ Köyceğiz Yerleşkesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi'nde düzenlediği basın toplantısıyla yaptıkları çalışmalar hakkında gazetecilere bilgiler verdi. Zorlu, NEÜ'nün hedefleri doğrultusunda Türkiye’de sayılı üniversite arasına girmek için çalışmalarına devam ettiğini ifade etti.

2-3-zeminli-alan-foto.jpg

2023'ün zor bir yıl olduğunu, ülkenin büyük bir depremle karşı karşıya kaldığını belirten Zorlu, “Ekonomi düzeliyor derken, deprem felaketiyle karşı karşıya geldik. Türkiye, güçlü bir ülke. Bunu da rahatlıkla aşacaktır Türkiye. Bir diğer üzücü olay da Filistin'de yaşananlar. Filistin dramı, artarak devam ediyor. Vicdan sahibi her insanın yaşanılanlar karşısında uykusu kaçıyor. İsrail’i lanetliyorum. Ayrıca AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’u tebrik ediyorum. Kazanacağından, bakanlık döneminde yaptığı gibi İBB’ye damga vuracağından eminim. Konya’dan çıkıp, birinin İstanbul’a aday olması Konya için gurur verici” şeklinde konuştu.

BU OKULDAN MEZUN OLANLAR 30 BİN TL MAAŞ ALIYOR

“Köyceğiz’deki B ve C bloğu inşallah bu yıl içinde hizmete açılacak” diyen Rektör Zorlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çim sahası olmayan bir üniversiteyiz. Spor Toto, bu konuda bir destek verdi. Taahhüt aldık. Spor salonu inşa edilecekti. Depremden dolayı bu projemiz ertelendi. Biz, 75 bin metrekarelik yeni bir proje çizdik. Bir kompleksten bahsediyoruz. Bu sene inşallah temelini atacağız. Etap etap bitireceğiz. Maliyeti büyük. Birkaç yıl içinde çalışmaların hepsi bitirilecek. Köyceğiz’de peyzaj çalışmalarına başladık. 1 senede bitecek çalışmalar değil bunlar. Köyceğiz, bir kampüs haline getirilecek. Daha iyi ve yeşil bir kampüs için gece gündüz çalışıyoruz.

2-2-1.jpg

Attığımız tohumlar yeşeriyor. OSB Teknik Meslek Yüksekokulu, ikinci yılında. CNC Operatörlüğü bölümünü ilk kez biz açtık. Buraya giren öğrenciler, sanayiden işini bulmuş gibi mezun oluyor. 25-30 bin TL maaş alıyor. OSB Teknik Meslek Yüksekokulu binasını Konya Sanayi Odası (KSO) yapacak. İhaleye çıkıldı. Temeli atılıyor. İkinci dönem inşallah öğrenciler yerleştirilecek. Memleketimize hayırlı olsun. Türkiye’de sayılı meslek yüksekokullarından birisi olacak.”

ERBAKAN MÜZESİ ADANA YOLUNA YAPILACAK

Üniversite olarak organik sertifika alma aşamasında olduklarının altını çizen NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, NEÜ Ziraat Fakültesi ile Ereğli Belediyesi'nin organik tarım yaptığına işaret etti.

2-1-1.jpg

Erbakan Müzesi projesinin zihinlerde tazeliğini koruduğunu anımsatan Zorlu, “Bu müzeyi öyle ya da böyle yapacağız. Depremden dolayı biraz sekteye uğradı proje. Karatay Belediyesi, yer tahsisini yaptı. Adana Yolu üzerinde inşa edilecek müze. Proje aşamasındayız. Proje sponsoru da Konya Büyükşehir Belediyesi. Birkaç yıl içinde müze bitmiş olacak. Ayrıca büyük bir gençlik merkezi yapacağız. Bu yıl içinde inşaatının yapılması sözünü aldık. Şehir manzaralı bir gençlik merkezi yapılacak. Üniversitede kalite ve akreditasyon seferberliği başlattık. Öğrencilerimize staj imkânı sunuyoruz. Öğrencilerimizin sigortalarını da biz karşılıyoruz. Staj konusunda 34 şirketle protokoller imzaladık. Kaliteli hocanın olduğu yerde, kaliteli öğrenci de olur. Marka değerimiz de artar. Bugün çok önemli şirketlerin, kurumların yaptığı araştırma ve çalışmalarda önemli başarı sıralaması elde ettiğimiz görülüyor. Dünyanın en etkin hocaları arasında bizim hocalarımız var. 2018’de 5 hocamız bu sıralama içindeyken, 2023 yılında 16 akademisyenimiz bu sıralamaya girdi. 2023 yılında 20 üniversite ile anlaşma imzaladık. Amacımız çeşitli projelere imza atmak. Üniversite olarak yayınevi kurduk ve para kazanıyoruz. Kültür Bakanlığı tarafından fuarlara davet edilen tek üniversite biziz” diye konuştu.

KÜTÜPHANE 1 MİLYAR TL'DEN FAZLA TUTACAK

NEÜ Hukuk Fakültesi'nin bir binaya kavuştuğunu aktaran Rektör Zorlu, “Hocalarımızın ve öğrencilerimizin hep bir binamız olsun talebimiz vardı” dedi. NEÜ Hukuk'un marka değeri olan bir fakülte olduğunu vurgulayan Zorlu, şunları kaydetti: “Konya merkezdeki Adalet Meslek Yüksekokulu kapandı. Ereğli Kemal Akman Meslek Yüksekokulu depremden etkilendi. Çürük raporu alındı. Yıkıldı, yenisi yapılacak. 2 yıl içinde bitirilecek. Tıp Fakültemizin bin 300 parklık otoparkı devreye girdi. Önceden park derdi ile uğraşılıyordu. Ücretsiz hizmete girdi. Üniversite olarak yerel yönetimlerle gerçekten büyük bir dayanışma ve kardeşlik hukuku içinde çalışıyoruz. Başka böyle bir şehir yoktur. Diş Hekimliği Fakültemize bir kantin kazandırdık. Kütüphane inşaatımız devam ediyor. Maliyeti 1 milyar TL’den daha fazla. Şu ekonomik şartlarda bunları yapmak kolay değil. Yapacağımız kütüphane Türkiye’de ilk 5’e girecek bir kütüphane. Şehir manzaralı. 1 milyon basılı kitap kapasitesi olan bir kütüphane. 2 bin 500 kişi kapasiteli bir kütüphane olacak. Bina, akıllı sistemli olacak. 2025 yılında faaliyete geçecek. Köyceğizde’ki binalar şehrin mührü gibi. Kütüphane de şehrin her tarafından görünecek. Çok konforlu bir kütüphane olacak.”

ÜNİVERSİTEDEKİ OLUMSUZ OLAYLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Prof. Dr. Cem Zorlu, açıklamalarının ardından gazetecilerin de sorularını yanıtladı. Zorlu, İlahiyat Fakültesi'nde akademisyenlerin yaşadığı silahlı kavga ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Hüsnü Çaksen'in MS hastalığına ilişkin kaleme aldığı makalede yer alan "Allah'tan gelen ceza olduğuna inanıyoruz" ifadeleri ile ilgili sorulan soruları yanıtladı. Zorlu, “Akademisyenler arasında silahlı olayın yaşanması, özellikle İlahiyat Fakültesi'nde yaşanması daha üzücü. Şu anda soruşturma devam ediyor. Bu olay cereyan ettiğinde yurt dışındaydım. Gece bilet aldım ve döndüm. Sabah da iki arkadaşı açığa aldık. Çok kapsamlı bir soruşturma yürütülüyor. Son aşamaya gelindi. Yakında soruşturmanın sonucunu kamuoyu ile paylaşacağız. İkinci mesele ile ilgili de şunları söyleyeyim; üniversite olarak yetki alanımızda olan ve olmayan hususlar var. Bu türlü akademik makalelerin editöryal yanı var. İncelenir ve kabul edilir. Editörler hocamızın tartışma konusu olan makalesini ve 4 başka makalesini yayından çekti. Dergiden de kaldırıldı” diye konuştu. Zorlu, daha sonra gazetecilere Köyceğiz Kampüsü'nün bir kısmını gezdirdi. Faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum