Konya'da 38 kulüp vardı

Konya'da 38 kulüp vardı

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Türk insanının yüzde 99'unun futbol sevdası olduğunu belirterek, “Konya en büyük örnek. Burada oynanan maçlara 38 farklı kulübün seyircisi geldi” dedi

İNSANLARIMIZIN YÜZDE 99'U FUTBOLLA YATIP KALKIYOR

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Türk insanının futbola büyük düşkünlüğünün olduğunu belirterek, futbolun marka değerini yeniden yüksetlmenin çabalarını verdiklerini söyledi. Seyirci sayısının azalması konusunda düşüncelerini açıklayan, Yıldırım Demirören, “Passolig’in bugün itibaren satışı 650 bin civarında. Hafta sonları geçen sene ortalama 120 bin. Demek ki insanlar alıyor. Konya’da bunun örneklerini yaşadık. Konya’da 38 farklı kulüp taraftarı geldi. Buraya gelmeyenler istemediğimiz kişiler. Futbolu futbol olduğu için izleyen kişiler mutlaka gelecek. Yavaş yavaş herkes gelecek. Gelmek istemeyenler daha önce o kadar futbola zarar verdi ki. Futbolumuzun marka değeri gidiyor. Haftasonunda lig maçından çok İngiltere izleniyor. Küfür edenler gelmesinler. Galatasaray Başkanı Fenerbahçe kulübüyle ilgili demeç veriyor. Çok hassas bir konuda beyanat veriyor. Bu mesaj çok önemlidir. Bunu Türk toplumunun değerlendirmesi lazım. Sayın Yarsuvat’a destek verilmesi lazım. Futbolu güzelleştirirken statlar dolar. Türk toplumu yüzde 99’u futbolla yatıp kalkıyor, gelmeyecek diye bir şey yok” diye konuştu.

GÜNDÜZ MAÇLARI YAYINCI KURULUŞA GELİNCE TIKANIYOR

Maçların neden gündüz oynanmadığı ile ilgili bir soruya ise Yıldırım Demirören, “Beşiktaş başkanıyken gündüz maçı oynansın dedim. İnsanlar ailesiyle gelsinler, içkili gelmesinler dedim. Ama yayıncı kuruluşa gelince tıkanıyor. Türkiye’de futbola en çok kaynak aktaranlar yayıncı kuruluş. Süper Lig ve PTT 1. Lig’i yayınlayan kuruluşların da önceliklerine kulak vermeliyiz. Barcelona-Real Madrid maçı 12’de olabilir. Ama onlar maçı Çin’e de satabiliyor" cevabını verdi.

KULÜPLER MALİ OLARAK ÇOK TEHLİKELİ DURUMDALAR

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Demirören, Riva Tesisleri hakkında ise, “Burası 200 dönüm üzerine kurulmuş. Buradaki otelimiz yüzde 98 doluluk kapasitesiyle çalışıyor. Bundan önce yaptığımız seminerlerden yüzde 60 tasarruf sağladık. En iyi mali dönemi yaşıyoruz. Buradan yaptığımız tasarruflar kulüplerimize gidiyor. Ancak kulüplerin mali yapısına çeki düzen vermezsek, maç yapacak takım bulamayacağız. Kulüplerin mali yapısını biz denetleyeceğiz. Kulüplere yaptırımlar gelecek. Kulüpler mali olarak çok tehlikeli durumdalar. Gidişat olarak çok tehlikeli gidiliyor."

YABANCI OYUNCU SAYISINDA DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK

Yabancı oyuncu sayısı hakkında açıklamalarda bulunan Yıldırım Demirören, "En son Kulüpler Birliği toplantısında, önümüzdeki uygulanacak sistemi Ocak ayında açıklama kararı alacağız. Yabancı oyuncu sayısında değişiklik olmayacak. Ocak ayında yabancı kuralı ile ilgili aldığımız kararı açıklayacağız ama 2015-2016 sezonunda uygulanacak. Yabancı kuralına milli takım kriteri koyunca Melo gibi önemli bir oyuncu bile Türkiye'ye gelemiyor" dedi.

ADAY OLACAĞIM

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, önümüzdeki seçimlerde yeniden aday olacağını söyledi. Haziran'daki seçimlerde aday olup olmayacağı sorusu üzerine ise Demirören, “Hiç bir işi yarım bırakmadım. Yapacak o kadar çok iş var ki. Onları yarım bırakmayacağım. O yüzden yeniden aday olacağım” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.