M. Emin Karabacak

M. Emin Karabacak

Konya Televizyonu’nun “Kum Saati”

Konya Televizyonu’nun “Kum Saati”

Bir televizyon programında insanın arayabileceği tek şey kalitedir. Kalite dediğin zaman da programın içeriği, konukları ve konuları ele alış şekli akla gelir.
Bazı ulusal kanallarda kaliteli programlar yapılırken bazılarında ise; kişiye odaklı ve sadece reyting amacı güden programlar yapılmaktadır. Bu da kişiye odaklı bir program çıkaracağından kalite dediğimiz eğitici yönü ikinci plana atmaktadır.
Yerel kanallarımızda ise reytingden daha çok kalite dediğimiz içeriği ön plana çıkarmaya çalışmaktadır. Konya’mızda yayın yapan Konya Televizyonu da bunlardan biridir. Gerçektende Konya Televizyonu, programlarını insanlara faydalı olmak adına eğitici konuları, uzman konuklarıyla ön plana çıkarmaktadırlar.
Konya Televizyonu’ndaki bütün programları anlatmaya kalksak buna ne yerimiz nede zamanımız müsait değildir. Size sadece Konya Televizyonu’ndaki programlardan biri olan “Kum Saati” programından bahsetmek istiyorum.
İzleyiciler tarafından severek izlenen “Kum Saati” programı hafta içi her gün 11.15-12.45 saatleri arasında Konya Televizyonu’ndan canlı olarak yayın yapmaktadır. Genel olarak hanımlara yönelik bir program gibi görünse de içerik olarak hanımlar kadar beyleri de fazlasıyla ilgilendirmektedir.
İsmini zamanın sembolünden alan “Kum Saati” programını Konya Televizyonu’nda izleyiciler yıllardır ilgiyle izlemektedirler. Her gün değişik konu ve konuklarıyla izleyicilerini bilgilendiren program, Konya’mız kadar ülkemizin en ücra köşesi ve Avrupa’daki Türkler tarafından severek izlenmektedir.
Geçen hafta Perşembe günü Sevde Hanım’ın davetlisi olarak “Kum Saati” programının konuğu biz idik. “Çocukların Başarısını Artırmada Anne Babalara Düşen Görevler” konusunda Sevde Hanım'la sohbet altında bir program yaptığımızı düşünüyorum. Bizim açımızdan çok güzel ve verimli bir program oldu.
 Programdan sonra izleyicilerden aldığımız geri bildirimlerde program adına olumluydu. Programdan sonra geri bildirim adına dostlar tebrik etmek için beni telefonla aradılar. “Hocam, programda çok güzeldi, güzel konulara değindin” gibi olumlu şeyler söylediler.
Onlarda en az benim kadar bildikleri için onlara: “Programda konuları ben güzel anlatmışsam bu program sunucusu Sevde UMUTLU’nun güzel soru sormasından kaynaklanmaktadır. “Kum Saati” gibi programların uzun süre yayınına devam etmesinin sebebi de program sunucusu Sevde Hanım’ın konuklara güzel soru sorabilmesi, geri bildirimleri yerinde ve zamanında verebilmesi ve kendini sürekli geliştirmesindendir.” dedim. İşte “Kum Saati” programı ve sunucusu Sevde Hanım’ın başarısının temelinde yatan gerçeğinde bu olduğunu düşünüyorum. Onlar da; “Hocam zaten orda bir kuşkumuz yok, biz o programı zaten severek izliyoruz.” dediler.
Programa baktığımız zaman işlenen konular ve konuklarıyla konuların ele alınışı gerçekten güzel. İzleyiciler adına olumsuz yanı ise; yayın saatinin okul çıkış ve giriş saatiyle çakışmasıdır. Bir izleyicide bunu da şu şekilde ifade etmektedir: “Malumunuz hocam; sabahçıların çıkışı ile öğlecilerin girişleri 12.00 ile 12.30 arasında olmaktadır. Tabi ders ziline yetişmek için en geç 11.45’te evden çıkıyorsun. Özellikle 1.kademe çocukları olan veliler, çocuklarını okula bırakmak için programın yarısında TV'lerini kapatmak zorunda kalıyor.”
Yine izleyicilerden aldığımız geri bildirimlerde Sevde UMUTLU’nun programlarına alanında uzman konuklar davet etmesi, konuların güncelliğini dikkate alarak soruları sade bir dille sorması izleyiciler tarafından daha çok takdir edilmektedir.
Konya Televizyonu’ndaki “Kum Saati” programının kaliteli izleyicisi olduğuna kanaat getirdim. Düşünün o saatlerde, ulusal ve yerel kanallarda birçok program olmasına rağmen, “Kum Saati” programı severek ve ilgiyle izleniyorsa bu Konya Televizyonu ve “Kum Saati” programın sunucu Sevde UMUTLU’dan tutunda yapımcısına, yönetmenine, kameramanına kadar bir ekibin (KONYATV) başarısıdır.
Bizlerde bir izleyici olarak böyle kaliteli bir program yapan, her konuda insanları eğitim adına bilgilendiren Konya Televizyonu’na ve “Kum Saati” programının sunucusu Sevde UMUTLU’yu başarılarından dolayı tebrik ederiz.
Aynı kalite ve aynı heyecanla devam etmesi dileğimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Emin Karabacak Arşivi
SON YAZILAR