Konya merkezli firma 600 beygir gücünde zırhlı araç üretti! TSK 33 adet satın aldı

Konya merkezli firma 600 beygir gücünde zırhlı araç üretti! TSK 33 adet satın aldı

Konya sanayisinde üretime son hız devam eden MPG Makine tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) 33 adet zırhlı araç teslim edildi. 600 beygir gücündeki motoruyla dikkat çeken araçların önemli özellikleri var.

Türkiye, savunma sanayi alanında yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Ülke genelinde askeri araçlar ve malzemeler üreten firma sayısı her geçen gün artıyor. Sektörde en dikkat çekici olan firma ise Konya merkezli üretimlerine devam ediyor.

mpg-6.jpg

KONYA'DA TSK İÇİN ÖZEL ARAÇ ÜRETİLDİ

Konya sanayisindeki dev fabrikasında üretim yapan MPG Makine bu kapsamda TSK'ya 33 adet zırhlı aracın teslimatını tamamladı. MPG Makine, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki tekerlekli araçların kurtarılması faaliyetlerinde kullanılmak üzere yerli imkanlarla ürettiği 'Mayına Karşı Kısmi Korumalı Kurtarıcı'dan 33 tanesinin daha teslimatını tamamladı.

mpg.jpg

Mayına Karşı Kısmi Korumalı Kurtarıcı aracı, arızalı veya hasarlı askeri araçların güvenli bir şekilde kurtarılmasında görev almak için tasarlandı.

600 BEYGİR GÜCÜ, 25 TON KALDIRMA KAPASİTESİ VAR

Zorlu arazi ve hava koşullarına uygun 8x8 platform 4 kişilik konforlu ve geniş iç hacme sahip kabin; mayın, EYP ve kinetik enerjili mühimmatlara karşı yüksek koruma sağlıyor. 600 beygir gücündeki motoruyla dikkat çeken araç TSK'nın arazideki gücüne güç katıyor. Araç, 25 ton kaldırma kapasitesiyle dünyada ilk sıralarda yer alıyor.

mpg-4.jpg

Bera Holding bünyesinde yer alan MPG Makine ile ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na şu açıklama yapıldı:

"T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile grup şirketlerimizden MPG Makine Prodüksiyon Grubu Makine İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında imzalanan "8x8 Tekerlekli Kurtarıcı Araç Projesi" kapsamında 33 adet zırhlı kurtarıcı aracın Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslimatı tamamlanmıştır."

Kamuoyunun bilgisine arz olunur.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum