Konya manzaralı yeni bir mahalle kuruluyor! Bu bölgede 11 katlı konutlar inşa edilecek

Konya manzaralı yeni bir mahalle kuruluyor! Bu bölgede 11 katlı konutlar inşa edilecek

Konya'da yeni konut hamleleri devam ediyor. Selçuklu Belediyesi Konya manzaralı arsa satışını duyurdu. Söz konusu arsaya 11 katlı bina inşa edilecek. Kentin yüksek kesimindeki bölgede yeni bir mahalle kurulacak.

Türkiye genelinde kontu fiyatları ciddi anlamda arttı. Bundan 5 yıl önce ortalama daire fiyatları 300-400 bin liraydı. Şimdi ise aynı dairelerin fiyatı 2-3 milyon liraya kadar yükseldi. Vatandaş fiyatların yükselmesinden şikayetçi. Buna gerekçe olarak inşaat maliyetlerindeki artış ve arz talep dengesinin bozulması gösteriliyor.

goztepe-2.jpg

11 KAT İMAR VERİLEN BÖLGEYE İLGİ VAR

Konya, çok göç alan bir şehir olduğu için konut sayısı yetersiz geliyor. Belediyelerin bu doğrultuda yeni konutların inşası için çalışmaları son hız devam ediyor. Son olarak Konya'da Selçuklu Belediyesi yeni bir yerleşim bölgesini imara açtı. Konya manzaralı mahalleye 11 kat konut imarı verildi. Selçuklu Belediyesi bu bölgede bünyesinde bulunan arsayı satışa çıkardı.

k444.jpg

KONYA MANZARALI YENİ BİR MAHALLE KURULACAK

Konya'nın Selçuklu ilçesinde Sille Mahallesi'nde bulunan ve şehir manzaralı olan 30 bin 124 metrekarelik arsa, 25 Nisan'da yapılacak ihale satılacak. Arsanın muhammen bedeli ise 150 milyon lira olarak belirlendi. Arsa, 11 kata imarlı ve Göztepe Konutları'na komşu olmasıyla dikkat çekiyor. Bu bölgede inşa edilecek yeni konutlarla birlikte büyük bir mahalle ortaya çıkacak.

konya-arsa-2.webp

İHALE TARİHİ VE YER BİLGİLERİ BELLİ OLDU

İhale 25 Nisan 2024 Perşembe günü saat 14:00'da Selçuklu Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilecek.

konya-arsa-1.webp

YÜZDE 30 PEŞİN, KALANI İSE 16 TAKSİTLE ÖDENECEK

İhaleye katılanlardan ödemeyi yüzde 30'u peşin, geri kalan bedelin ise 16 taksitte ödemesi isteniyor. İhaleye katılmak için yatırılacak geçici teminat tutarı ise 4 milyon 500 bin Türk Lirası.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
45 Yorum