Konya halkı Nartakal'a yoğun ilgi gösteriyor

Konya halkı Nartakal'a yoğun ilgi gösteriyor

İçinde bulunduğumuz salgın döneminde taze meyve ve sebzeleri kullanmanın önemi dana fazla arttı. Uzmanlar, vatandaşlara özellikle mevsimsel geçişlerde daha fazla meyve tüketmeleri noktasında uyarıda bulunuyor.

İçinde bulunduğumuz salgın döneminde taze meyve ve sebzeleri kullanmanın önemi dana fazla arttı. Uzmanlar, vatandaşlara özellikle mevsimsel geçişlerde daha fazla meyve tüketmeleri noktasında uyarıda bulunuyor. Çarşı pazarda günlük ihtiyaçlarını karşılayan vatandaşlar taze sıkılmış meyve suyunu tercih ediyor. Sancak Vitamin Deposu İşletme Sahibi Durmuş Akyel, çeşidin çok olduğunu belirterek, yeni çıkan ve ‘Nartakal’ olarak adlandırdıkları karışımı tavsiye ettiğini söyledi.

adsiz.jpg

Akyel, “İnsanların hasta olmamak için gelip bu meyve suyunu içmesi gerekir. 12 yıldır bu işi yapıyorum. Havalar soğudu. Portakal ve nar tezgâhlara gelmeye başladı. Biz de portakal ve nar suyunu karıştırarak Nartakal adlı içeceği hazırladık. Portakal ve narların hepsi doğal. Dalından alındığı gibi suyunu çıkartıyoruz. Bunu içenler hem Covid’ten korunacak hem de diğer hastalıklar karşısında bağışıklıklarını güçlendirecek” dedi. Vatandaşların en çok nar suyunu tercih ettiğini dile getiren Akyel, şunları kaydetti: “Hemşerilerimiz taze sıkılmış meyve suları sayesinde hem yazın hem de kışın istediği meyvenin suyunu içme imkânına sahip oluyor. Tezgahımızı görüyorlar. Gönül rahatlığı ile meyve sularını da tüketiyorlar. Yaz kış bizim işimiz iyi. Bu aralar en çok nar suyu tercih ediliyor. Tam mevsimi ve çok güzel bir tadı var. Aynı zamanda da tam bir antioksidan kaynağı.” Genelde kış aylarında sıcak içeceklerin daha çok tercih edildiğini fakat organik meyve sularının içilmesinin de ihmal edilmemesi gerektiğini dile getiren Akyel, son olarak şöyle konuştu: “Büyük boy portakal suyu 4 TL. Karışık meyve suları ise 6 ile 8 TL arasında. Çoğu yerde bir çay 2,5 TL ama bizde duble meyve suyu bardağı 8 TL. Hem ucuz hem de insan sağlığına faydası var doğal meyve suyunun. İnsanlar, paketlenmiş meyve suları yerine bu meyve sularını tercih etmeli.”

SAİT ÇELİK

adsiz-001.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum